Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Γ. Κοντογιώργης Made in Greece. Η μεγάλη και αναγκαία ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης»- 17.6.2020





Γ. Κοντογιώργης «Made in
Greece. Η μεγάλη και αναγκαία ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης»-
17.6.2020
•17 Ιουν
2020
https://yt3.ggpht.com/a/AATXAJzTo5jznUI_7Nx7I03roJUFfNV3c1HPMHxeuA=s48-c-k-c0xffffffff-no-rj-mo
Οι
παρεμβάσεις του Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανη του
Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην διαδικτυακή συζήτηση που
οργάνωσε το Ρ.Ε.Υ.Μ.Α στις 17.6.2020 με θέμα: «Made in Greece. Η μεγάλη και
αναγκαία ιδέα της παραγωγικής ανασυγκρότησης». Ολόκληρη η συζήτηση έχει
αναρτηθεί εδώ: https://www.facebook.com/watch/live/?...
#Κοσμοσύστημα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που μπορείτε να διαβάσετε στον σύνδεσμο (https://wp.me/P1bl5W-5sY)τα πρότεινα τον Σεπτέμβριο του 2010 σε υψηλόβαθμους σε μια δημόσια υπηρεσία προτείνοντας τους να τα μεταφέρουν προς εκτέλεση στους αρμόδιους λόγο της δυνατότητας που είχαν από την θέσεις τους και του αριθμού τους. Αυτό το πρόγραμμα σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, λένε πως πραγματοποιείται από το υπουργείο τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Η πρωτοβουλία μου αυτή ξεκίνησε λόγο της επαφής μου με μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες και το μπάχαλο που συνάντησα όπως και τους μπαχαλάκιδες και της κατανόησης μου και από τις εμπειρίες μου πως η γραφειοκρατία και το πολιτικό σύστημα είναι οι δυνάστες της κοινωνίας και τα φρένα που φρενάρουν την ανάπτυξη και την πρόοδο και ο κύριος λόγος που δεν έχουμε επιτύχει το δυνητικό, δηλαδή ένα πολλαπλάσιο σε ισχύ και ποιότητα από αυτό που είμαστε σήμερα και μπορούσαμε να είμαστε λόγο της δυναμικής της Ελληνικής κοινωνίας.

Ανώνυμος είπε...

Το κύριο πρόβλημα στο κράτος και την δημόσια διοίκηση του είναι το προσωπικό, ένα προσωπικό κατά πλειοψηφία άχρηστο και παρασιτικό , ανίκανο γνωσιακά, νοητικά και ηθικά να διεκπεραιώσει τα απλά και αυτονόητα. Ο καθένας τους είναι ένας φεουδάρχης που μας θεωρεί υποτελείς δουλοπάροικους του. Εγώ προσωπικά αμφισβητώ την ελληνικότητα τους μια που σε τέτοια κατάντια ένας Έλληνας από την φύση του δεν μπορεί να εκπέσει. Όλο αυτό το παρασιτικό προσωπικό και το σύστημα με το οποίο μας δουλεύει οφείλεται στην προτεκτορικη δομή και φύση του νεοελληνικού κράτους και των συντεχνιών συμμοριών που φρόντισαν οι προτέκτορες από την ίδρυση του να το κυβερνούν και διοικούν.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θυμάμαι μια φορα στην ζωή μου και από περιπτώσεις που πάνε πίσω δεκαετίες, που να έχω έρθει σε επαφή νόμιμη με δημόσιες υπηρεσίες και να μην έχω την ανάμνηση του τραύματος και της αηδίας