Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

Γ. Κοντογιώργης, Ελληνική Επανάσταση 1821: Μια στοχαστική ματιά στη διαδρομή 200 χρόνων

O Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κοντογιώργης, θεωρητικός της Ακαδημίας Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας, στις 26.3.2021, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» στην Κρήτη TV και στον δημοσιογράφο Γ. Σαχίνη, σε μια αναλυτική συζήτηση και με μια στοχαστική ματιά, στη διαδρομή 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

2 σχόλια:

Aλέξανδρος Βασιλόπουλος είπε...

Αξιότιμε Κύριε Κοντογιώργη

Παρακολουθώ την ιστοσελίδα σας συστηματικά τα τελευταία δέκα χρόνια, έχω κάποια βιβλία σας και έχουμε επικοινωνήσει και με την τεχνολογία της επικοινωνίας (όπως ορθά την ονομάζετε) πριν μερικά χρόνια, σε σχέση με το σκοπιανό και για μια «παράξενη» παρέμβαση του δαίμονα του τυπογραφείου σε κάποιο άρθρο σας στο slpress.

Τον τελευταίο χρόνο έχετε ασχοληθεί αναλυτικά με το θέμα της αποτυχίας της Ελληνικής επανάστασης (δεν έχω ακόμη διαβάσει το σχετικό βιβλίο σας για τα διακόσια χρόνια), αλλά έχω κατανοήσει πλήρως την ανάλυσή σας, η οποία είναι κατά την άποψίν μου, ορθωτάτη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, παρατήρησα, βλέποντας τις αναρτήσεις σας στην ιστοσελίδα σας, ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι προσκλήσεις που λάβατε από συστημικά αλλά και παρασυστημικά μέσα μαζικής εξαπάτησης και αναρωτήθηκα γιατί συμβαίνει αυτό.

Φυσικά, είναι πάρα πολύ ευχάριστο για όλους μας, να υπάρχει αυτή η αληθινή ενημέρωση από εσάς, αλλά σήμερα που παρακολούθησα την συζήτηση σας με τον Σαχίνη - που και αυτός δεν μπορεί να μην είναι μέρος του συστήματος – νομίζω ότι κατάλαβα αυτόν τον ξαφνικό εναγκαλισμό του συστήματος με τις απόψεις και τις αναλύσεις σας, ο οποίος είναι κατά την άποψη μου φυσικά, ότι με την συνεχή και επίμονη αναφορά σας στην αποτυχία της Επανάστασης (που για έμενα είναι ορθή και αληθινή), χωρίς όμως μια κάποια απόδοση τιμής στους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές της (που καταλαβαίνω ότι γίνεται από την ζέση σας να ενημερώσετε εμάς όσο το δυνατόν καλύτερα, ξεχνάτε ακούσια να αναφερθείτε σε Αυτούς και Αυτές), οπότε προσπαθούν να παρουσιάσουν εσάς ως μη πατριώτη και ανήθικο, σε αντίθεση με αυτούς. Θυμάστε ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Σαχίνης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες, οπότε κατά την δίκη τους αντίστροφη λογική, αυτός κερδίζει τον «κόσμο».

Οι επισημάνσεις σας ότι, αυτά τα διακόσια χρόνια, οι τεράστιες προσπάθειες του συστήματος επικεντρώθηκαν, πέραν των άλλων, στην αποδόμηση της φύσης και της σκέψης κυρίως, του Έλληνα και του Ελληνισμού είναι απολύτως ορθές και αναμφίβολα έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό τον στόχο τους. Σας λέγω αυτά, γιατί εγώ προσωπικά, χρειάσθηκα πολλά χρόνια παρακολουθώντας τις αναρτήσεις σας, να καταφέρω να αποτινάξω (σε σημαντικό βαθμό πιστεύω) τις βεβαιότητες που έχουν ενσταλάξει στο μυαλό μας, όπως εσείς λέτε. Τα γράφω γιατί, όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησα να μεταδώσω και σε πολλούς άλλους, φίλους και γνωστούς την αλήθεια που εσείς διδάσκετε ή καλύτερα επισημαίνετε και αναλύετε και πραγματικά συναντώ ένα αδιαπέραστο τοίχο στο μυαλό τους. Το μόνο παρήγορο ίσως που κάπως μου δίνει μια ελπίδα, είναι ότι μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας φαίνεται ότι αρχίζει να κατανοεί σε σημαντικό βαθμό το «όλοι ίδιοι είναι», τα ετεροθαλή αδελφάκια που λέτε εσείς.

Αξιότιμε κύριε Κοντογιώργη, είμαι πεπεισμένος ότι κατανοείτε τον λόγο που έλαβα το θάρρος να σας αποστείλω αυτό το μακροσκελές κείμενο και την αγνή και ειλικρινή πρόθεσή μου. Αν υπάρχει κάτι μεμπτό ή ανάρμοστο σε αυτό το κείμενο, σας ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη.

Με τιμή και σεβασμό.

Αλέξανδρος Βασιλόπουλος
Πολιτικός (απεχθές επίθετο αυτό στα ώτα όλων μας σήμερα) μηχανικός.
Αιγυπτιώτης Έλλην του Μείζονος Ελληνισμού, όχι μετανάστης ή απόδημος και μάλλον εκ βάθους μεγάλου χρόνου. Δεν έχω στοιχεία γι’ αυτό το βάθος.
Γεννηθείς εν Αλεξανδρεία το 1962 και επαναπατρισθείς (όπως μας έλεγαν) στην Ελλαδική χώρα το 1979, αλλά μάλλον εκδιωχθείς με την αποκλειστική ευθύνη του Ελλαδικού κράτους για την καταστροφή του τότε, προτελευταίου μέρους του Μείζονος Ελληνισμού.

George Contogeorgis είπε...

Στείλτε μου εδώ εάν θέλετε το μειλ σας, παρακαλώ