Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Γιώργος Κοντογιώργης:Μετά την κρίση του κορωνοϊού θα αναδειχτεί μία νέα συλλογικότητα με τη διάχυση της τεχνολογίας


Γιώργος Κοντογιώργης:Μετά την κρίση του κορωνοϊού θα αναδειχτεί μία νέα συλλογικότητα με τη διάχυση της τεχνολογίας
“Σημαντικές θα είναι οι απώλειες στην οικονομία ακόμα και αν η επιφυλακή σταματήσει μέσα στον Μάιο ενώ η τεχνολογία θα διαμορφώσει μία νέα πραγματικότητα στην οικονομία και θα είναι αλματώδης η διάχυση της τεχνολογίας στο επίπεδο της οικονομικής ανταλλαγής”.
Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Κοντογιώργης, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Livemedia
Επίσης ο κ. Κοντογιώργης βλέπει και σημαντικές αλλαγές στον τομέα της εργασίας ενώ θεωρεί ότι μέσα από τον εγκλεισμό θα αναδειχθεί μία νέα συλλογικότητα με τη διάχυση της τεχνολογίας.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα δημιουργηθεί μία άλλη αντίληψη για τη συλλογικότητα και ο εγκλεισμός θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε άτομο να καταλάβει ότι μπορεί να οικοδομήσει έναν άλλο συλλογικό ιστό ο οποίος θα εδράζεται στην ατομικότητα ενός εκάστου και όχι στην έννοια της αγέλης.
Τονίζει επίσης : “Όταν οι πολιτικοί εφαρμόζουν πολιτικές με σκοπό το κοινό συμφέρον, η κοινωνία είναι μαζί τους. Οι κοινωνίες σε κρίσιμες στιγμές δείχνουν την (αθέσμιτη ωστόσο) συλλογικότητά τους”.
#lmn


Δεν υπάρχουν σχόλια: