Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Γ. Κοντογιώργης, «30 Έννοιες και 1 Πρόσωπο»



Ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Γιώργος Κοντογιώργης στην "Επανάσταση των Εννοιών", Boem Radio https://boemradio.gr, με θέμα «30 Έννοιες και 1 Πρόσωπο».

Από την Τετάρτη 4 και τις επόμενες δύο Τετάρτες, 11 & 18 Μαρτίου 2020, 22:00 – 24:00, στην εκπομπή "Επανάσταση των Εννοιών" μεταδόθηκε σε τρία μέρη η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης στον Βαγγέλη Κάλιοση με θέμα την ίδια την επανάσταση των εννοιών, καθώς ο τίτλος της εκπομπής ανάγεται στο ομώνυμο πρόταγμα που έχει διακηρύξει μέσα από το επιστημονικό του έργο, την Κοσμοσυστημική Γνωσιολογία, ο Καθηγητής. Με τη συνέντευξη αυτή η εκπομπή δικαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο το σκοπό της. Το Boem Radio ευχαριστεί θερμά τον σπουδαιότερο σύγχρονο Έλληνα διανοητή για την τιμή.

Στην συνέντευξή του ο Καθηγητής αναλύει και "εξεγείρει" τις ακόλουθες 30 θεμελιώδεις πολιτικές έννοιες, ενώ μιλά και για τον Ιωάννη Καποδίστρια, το πιο συκοφαντημένο ίσως πρόσωπο της νεοελληνικής ιστορίας: Δημοκρατία, Ολιγαρχία, Δεσποτεία, Ελευθερία, Πολιτεία, Πολίτης, Πολιτική, Έθνος, Κράτος, Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ευθύνη, Εκπαίδευση, Κόμμα, Αριστερά, Δεξιά, Συνδικαλισμός, Διανοούμενος, Οικολογία, Τρομοκρατία, Μαρξισμός, Κομμουνισμός, Φασισμός, Εθελοντισμός, Ηγέτης, Μέσα επικοινωνίας, Οικονομία, Ανάπτυξη, Εκσυγχρονισμός, Δημοσκοπήσεις.

(Ακαδημία Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: