Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Γ. Κοντογιώργης, Εκκλησία και Γένος εν αιχμαλωσία 13.2.2019







Γιώργος Κοντογιώργης,
Εκκλησία και Γένος εν αιχμαλωσία. Επισημάνσεις για τον ελληνισμό της τουρκακρατίας,
τη σχέση της εκκλησίας με το γένος των Ελλήνων και τον δυτικό διαφωτισμό. Η ορθοδοξία
ως πολιτισμική συνιστώσα της ελληνικότητας, η εκκλησία ως πολιτεία του γένους
των Ελλήνων και ως θεσμός του ελληνικού κοινού. Η ρωμιοσύνη ως ιδίωμα του
Έλληνα και το εγχείρημα της υφαρπαγής της εθνικής του ιδιοπροσωπείας. Με αφορμή
την παρουσίας του νέου βιβλίου του Γιώργου Καραμπελιά, Εκκλησία και γένος εν
αιχμαλωσία  (13/2/2019)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κε Καθηγητά,

Θέλω να σχολιάσω ένα γεγονός που, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί σαφή έκφραση του εμπαιγμού που υφίσταται ο μονίμως χειμαζόμενος και κινδυνεύων ελληνικός πληθυσμός, από τους άρπαγες της εξουσίας και μόνιμα υπαλλήλους των αφεντικών του προτεκτοράτου, στο οποίο έχουμε την ατυχία να γεννιόμαστε και να γεννούμε και τα παιδιά μας.

Αναφέρομαι στο σύστημα ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ των επικείμενων "Εκλογών", και συγκεκριμένα στις επερχόμενες πολλαπλές "εκλογές" του Μαϊου 2019, τις δημοτικές, τις περιφερειακές και τις Ευρωεκλογές.

Με αφορμή τις όμοιες που διεξήχθησαν προ 5ετίας, μου είχε δημιουργηθεί η απορία κατά πόσον ήταν ορθή και ΝΟΜΙΜΗ η διαδικασία καταγραφής των συμμετεχόντων με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ εκλογικό κατάλογο και για τις 3 διαδικασίες.
Αυτό που συνέβη τότε ήταν να σημειώνεται ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΦΟΡΑ ο κάθε ψηφοφόρος ότι ΠΡΟΣΗΛΘΕ στο εκλογικό του τμήμα, και στη συνέχεια ελάμβανε τρεις φακέλλους με τα αντίστοιχα ψηφοδέλτια, από τα οποία μπορούσε να επιλέξει και να ψηφίσει.

Σε ερώτημα που τέθηκε προς τον δικαστικό αντιπρόσωπο του εκλογικού κέντρου σχετικά με το εάν θα μπορούσε κάποιος ψηφοφόρος να συμμεθέξει σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΗ (π.χ. στις Δημοτικές εκλογές, για ανάδειξη τοπικού άρχοντα) αλλά να ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ, ως ένδειξη αποδοκιμασίας και αποστροφής προς αυτούς τους θεσμούς (π.χ. προς το Ευρωκοινοβούλιο), δόθηκε η απάντηση πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατον!
Και μάλιστα έγινε και σχετική επιβεβαίωση κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το Υπουργείο Εσωτερικών. Δηλαδή με απλά λόγια ή ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.

Θέλοντας να διαπιστώσω τι θα ισχύσει στις επερχόμενες "Εκλογές", που θα είναι ομοίως πολλαπλές, επί αρκετές ημέρες διερεύνησα το θέμα, επικοινωνώντας με το Υπουργείο Εσωτερικών, τον Άρειο Πάγο, το Εκλογοδικείο, το Πρωτοδικείο κ.λ.π. και κατέληξα στο αποτέλεσμα ότι ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και στις επερχόμενες "πολλαπλές εκλογές".

Επειδή θεωρώ αυτή την πρακτική του ΕΝΙΑΙΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ως ΑΜΕΣΗ ΝΟΘΕΥΣΗ της βούλησης των πολιτών, με στόχευση να περιοριστεί με τρόπο Τεχνικό και Ύπουλο το ποσοστό της ΑΠΟΧΗΣ και της ΑΠΟΣΤΡΟΦΗΣ του εκλογικού σώματος προς συγκεκριμένους θεσμούς, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ασχοληθείτε και, εφόσον συμφωνείτε, να ΠΡΟΒΑΛΛΕΤΕ το θέμα με την δύναμη και το κύρος που σας δίνει η ιδιότητά σας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας,

Παναγιώτης Πέττας
Αγία Παρασκευή