Γ. Κοντογιώργης: Το
συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδειξε την σχάση πολιτών –κομμάτων |
H δημοσίευση:
23/01/2018,
Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για την λύση με τα Σκόπια, το συλλαλητήριο στη
Θεσσαλονίκη, έδειξε την πλήρη διάσταση πολιτικού συστήματος και πολιτών ως προς την έκφραση της λαϊκής βούλησης .
Προφανώς και τα ακραία στοιχεία δεν μπορούν να καπελώσουν την λαϊκή βούληση , αλλά τα
πολιτικά κόμματα ας αναρωτηθούν τι χώρο δίνουν σε ακροδεξιά -φασιστικά μορφώματα, είπε στο Ράδιο 98,4 ο καθηγητής στο Πάντειο , Γιώργος Κοντογιώργης.
Κατά τον ίδιο η ύπαρξη του κράτους των Σκοπίων είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, αλλά
όπως είπε το όνομα είναι ο έλασσον που γίνεται μείζον σε ζητήματα αλυτρωτισμού, όταν τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν πραγματική εθνική στρατηγική για τα συμφέροντα της πατρίδας. |
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
Γ. Κοντογιώργης: Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης έδειξε την σχάση πολιτών –κομμάτων
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
Αξιότιμε κ. καθηγητά.
Έχω κατανοήσει, πιστεύω σχεδόν πλήρως, όλα τα θέματα που πραγματεύεσθε σχετικά με την μη θεσμιμένη κοινωνία, την ιστορία κ.λπ.. Σχετικά με το Σκοπιανό, ήθελα να εκφράσω την προσωπική μου άποψη και θα παρακαλούσα για την δική σας γνώμη. Προφανώς και η γειτονική Σκοπιανή κοινωνία δεν είναι θεσμιμένη σε δήμο (ούτε άλλωστε και οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο), όμως αν έχω κατανοήσει ορθά, το πανομοιότυπο με όλα τα άλλα στον κόσμο, πολιτικό της σύστημα, έχει κατορθώσει σε μεγάλο μάλλον βαθμό (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, ούτε έχω κάποια επαφή με τους γείτονες) να εμφυσήσει σε αυτήν, την βεβαιότητα ή τουλάχιστον την ιδέα ότι οι σημερινοί πολίτες της χώρας αυτής, είναι επίγονοι του Αριστοτέλη (πρώτου), του Αλέξανδρου, του Φιλίππου, της Ολυμπιάδας, της Ρωξάνης κ.ο.κ., οι οποίοι μιλούσαν και έγραφαν την ελληνική γλώσσα, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα με εκείνους, δηλαδή τα ονόματα τους είναι σλαβικά και η γλώσσα τους σλαβομακεδονικά και όχι μόνον. Αν έρχονταν ο Αριστοτέλης στην εποχή μας – όπως σεις έχετε εύστοχα στοχασθεί σε κάποιες διαλέξεις σας - νομίζω ότι, απλά και λογικά θα έλεγε ότι η γειτονική αυτή κοινωνία, θα έπρεπε να λάβει αμέσως τα ονόματα των προγόνων της και να ομιλήσει την γλώσσα τους (και μάλιστα αυτήν, την αρχαία) και να αποτινάξει τα σημερινά και θα μας ζητούσε να τον προσκαλέσουμε πάλι (τηλεφωνικά ή μάλλον διαδικτυακά aristotelis.only) να μας επισκεφθεί μετά από μια ή δυο γενειές για να δει το αποτέλεσμα, για το οποίο μάλλον θα ήταν βέβαιος. Εν κατακλείδι, ζητώ συγγνώμη για την φλυαρία μου και για το μη αριστοφανικό ύφος της γραφής μου και εκφράζω την εκτίμηση και τον σεβασμό (βασικές ανθρωποκεντρικές αξίες) προς εσάς και την αριστοτέλεια, λογική σκέψη σας.
Αλέξανδρος Βασιλόπουλος
πολιτικός μηχανικός
Αγαπητέ κύριε Βασιλόπουλε, Ο συλλογισμός σας είναι καταφανώς ορθός. Γι'αυτό και διατύπωσα την άποψη ότι μια λύση του προβλήματος αυτού θα έπρεπε να περιείχε μεταξύ των άλλων δύο προαπαιτούμενα. Το ένα, ότι δεν δικαιούνται να διεκδικούν την ελληνική εθνική ιστορία της Μακεδονίας. Το άλλο ότι δεν δικαιούνται να διατείνονται ότι είναι εθνικά Μακεδόνες, διότι η Μακεδονία ήταν γεωγραφική περιοχή όχι ονοματοδότης έθνους. Εάν όμως επιμένουν, δεν δικαιούνται να διατείνονται ότι αυτοί ορίζουν εξ ολοκλήρου ένα, το έθνος των Μακεδόνων. Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται ότι η Μακεδονία σήμερα είναι διαιρεμένη σε τρεις χώρες, έτσι ώστε να μην δικαιούται μία χώρα να διεκδικεί το μονοπώλιο του ονόματος (ως γεωγραφίας) έτσι δεν δικαιούται κανείς να διεκδικεί το πολιτισμικό (εθνικό) μονοπώλιο της Μακεδονίας. Επομένως, υπό αυτή την έννοια μπορούν να είναι εθνικά Μακεδόνες αλλά μόνο με επιθετικό προσδιορισμό, δηλαδή ως "σλαβομακεδόνες". Τούτο όμως επιβάλει το κράτος αυτό να οργανωθεί ως ομοσπονδία, γιατί είναι πολυεθνικό, και δεν δύναται να αποκαλείται "Σλαβομακεδονία". Εάν ωστόσο, όπως ορθά σκέφτεστε επιθυμούν να είναι δηλώνουν απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων, οφείλουν να γίνουν Έλληνες καθόλα και εν προκειμένω εάν το επιθυμούν να ενωθούν με το έθνος των Ελλήνων.
Σας ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική απάντησή σας. Συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις σας όχι μόνον επί του θέματος, αλλά συνολικά.
Με εκτίμηση
Α. Βασιλόπουλος
Δημοσίευση σχολίου