Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Γιατί η "Αριστερά" δεν είναι Αριστερά. Γιατί η άρχουσα "Αριστερά" δεν μπορεί και δεν θέλει.

amp;fb_action_types=soundcloud%3Apublish


Γιατί η "Αριστερά" δεν είναι Αριστερά. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά καθεστωτικό κόμμα, δηλαδή οργανικός φορέας της ολιγαρχικής κομματοκρατίας, και εξ αντικειμένου μέγας θεράπων της Ιεράς Συμμαχίας των αγορών. Η θητεία του στην κυβέρνηση κατέδειξε ότι αποτελεί συστατικό μέρος του ελληνικού προβλήματος, καθώς τοποθετείται, εξίσου με τις άλλες καθεστωτικές δυνάμεις, απέναντι στην βούληση της κοινωνίας και στα συμφέροντά της. Η ρητορική της άρχουσας Αριστεράς, ότι αφού αυτή κατέχει την εξουσία, ο λαός είναι στην εξουσία, επιβεβαιώνει τον βαθιά αντιδραστικό της χαρακτήρα, και αναδεικνύει την αιτία της καθολικής παθογένειας της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε θέλει να κυβερνήσει με πρόσημο την ολική, όπως απαιτούν οι περιστάσεις, υπέρβαση του απεχθούς δυναστικού παρελθόντος και την μετάβαση της χώρας στο μέλλον. Η πρόοδος, που συμπυκνώνει την απελευθέρωση της κοινωνίας των πολιτών από τα δεσμά της κομματοκρατίας, την απόδοση σ'αυτήν του μεριδίου της πολιτικής ευθύνης που δυνάμει της ανήκει, την προσήλωση στην κοινωνική συνοχή και στην κοινωνική συλλογικότητα, την προαγωγή της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας, αποτελούν λεπτομέρειες, οι οποίες απωθούνται πίσω από τη μάσκα της ψευδούς αντίθεσης μεταξύ "μνημονιακών" και "αντιμνημονιακών", "δραχμιστών" και μη. Το σύνθημα "πρώτη φορά Αριστερά" δηλώνει το σκοπούμενο: Πρώτη φορά η Αριστερά στην ολική νομή του κράτους και της κοινωνίας, με ορίζουσα την λογική του συστήματος της ολιγαρχικής κομματοκρατίας. Στους λίγους μήνες την "αριστερής" διακυβέρνησης, η χώρα οδηγήθηκε στη χειρότερη συνθηκολόγηση ενώ στο εσωτερικό πεδίο, η πολιτική της χαρακτηρίζεται σε όλα τα πεδία από μια άνευ προηγουμένου αντιδραστική οπισθοδρόμηση.
Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, 3/8/2015
Εδω η ραδιοφωνικη συνεντευξη παρακαλω: https://www.facebook.com/georges.contogeorgis.9

3 σχόλια:

A.T είπε...

Κύριε Κοντογιώργη οι άνθρωποι αυτοί με αριστοτεχνικό τρόπο -άλλωστε ειδικεύονται σ΄αυτά- εξαναγκάζουν την κοινωνία να τους ξαναψηφίσει, επενδύοντας στο θυμικό του κόσμου και στέλνοντας το λογαριασμό στους έξω.
Θέλω όμως να σας ρωτήσω κάτι. Μετά από σχεδόν διακόσια χρόνια ολιγαρχικής κομματοκρατίας όπως την ονομάζετε, το συλλογικό μας υποκείμενο -δίχως το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική- δεν πιστεύετε ότι έχει υποστεί σοβαρή βλάβη;
Αν όντως ισχύει αυτό δεν δημιουργείται πλέον ένας φαύλος κύκλος που οδηγεί σε πολιτικό αδιέξοδο;

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Το να τους κρίνει κανείς, έστω και αν τους ασκεί κριτική, ως Αριστερούς είναι τίτλος τιμής που δεν τον αξίζουν, δεν τους πρέπει και δεν ταιριάζει στους τωρινούς κυβερνώντες. Ούτε αριστεροί είναι αλλά ούτε και δεξιοί, εκνευριστικοί καιροσκόποι και κερδοσκόποι είναι που κατάφεραν μέσα σε μόλις έξι μήνες να ταυτίσουν την αριστερή πολιτική με το ένα ποτήρι νερό που πρέπει να δίνεται στους αναμένοντες στην ουρά των ΑΤΜs. Ισχύει και για αυτούς η αναντιστοιχία που έχει γίνει κανόνας στα δημόσια πράγματα σήμερα παγκοσμίως μεταξύ της έννοιας και του περιεχομένου με το οποίο αυτή αντιστοιχίζεται.

A.T είπε...

«Όσοι επιθυμούν να φιλοξενηθούν, υπάρχει ανοιχτός χώρος φιλοξενίας στον Ελαιώνα. Οι υπόλοιποι τραβάνε τον δρόμο τους»
http://www.protothema.gr/politics/article/501436/hristodoulopoulou-oi-metanastes-den-liazodai-exafanizodai/

Aυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική της πρώτης φοράς Αριστερά.
Κύριε Κοντογιώργη δεν πάει άλλο!
Αυτοί οι επαγγελματίες πολιτικοί εκ του ασφαλούς παιζουν και με τον πόνο αυτών των ανθρώπων αλλά και με πόνο της ελληνικής κοινωνίας.
Έχουμε περάσει πλέον στη σφαίρα του απόλυτου σουρεαλισμού!