Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Γ.Κοντογιώργης, Το δίλημμα και η ουσία της ρήξης



Το δίλημμα και η ουσία της ρήξης. Η χώρα αντιμέτωπη με το δίλημμα της μεθάρμοσης δυναστών ή της δυναστικής συνέχειας

Η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς διαρκούς ρήξης του συνόλου της πολιτικής τάξης με την ελληνική κοινωνία. Και αυτό το καθεστώς, που αποδίδει η έννοια της ολιγαρχικής κομματοκρατίας και το περιεχόμενο του δυναστικού κράτους,  ουδείς εκ των μελών της πολιτικής τάξης διανοείται να το αγγίξει. Ακόμη και στις ημέρες της κρίσης, που πανθομολογουμένως αυτή προκάλεσε, το καθεστώς της ρήξης διαφυλάσσεται ως κόρη οφθαλμού. Επομένως, το δίλημμα ρήξη ή συμβιβασμός με τους "δανειστές", είναι ψευδές.  Η ρήξη με τους δανειστές θα διασφαλίσει στην ολιγαρχική κομματοκρατία το μονοπώλιο της κατοχής επί της ελληνικής κοινωνίας και της νομής του κράτους. Η μη ρήξη θα επιβεβαιώσει απλώς τη σταθερά του νεοελληνικού κράτους, την συγκατοχή και την συννομή της ελληνικής κοινωνίας από τις εσωτερικές και τις εξωτερικές δυναστικές δυνάμεις.  Και στις δύο περιπτώσεις, η χώρα, η ίδια η κοινωνία των πολιτών, προόρισται να συνεχίσει να αποτελεί το υποζύγιο και, κυριολεκτικά, το λάφυρο των (φιλελευθέρων ή των σοσιαλιστών) δυναστών της.  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και να ήταν η επιχείρηση "διαφύλαξης" το μόνο, Κε Καθηγητά, καλά θα ήταν.
Φαντάζομαι ότι παρατηρείτε και σεις τον τρόπο με τον οποίο οι "μονομάχοι" της πολιτικής σκηνής προσπαθούν να συσπειρώσουν οπαδούς γύρω από τις θέσεις τους.
Ουσιαστικά προσπαθούν:
1ον Να συσπειρώσουν κόσμο - πελατεία γύρω από το πολιτικό σύστημα με απώτερο σκοπό...
2ον Να οδηγήσουν τους οπαδούς σε μεταξύ τους ΡΗΞΗ ή αλλοιώς ΠΟΛΕΜΟ. Δηλαδή ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ!!!
Ο λαός λέει κάτι για τον λύκο και την αναμπουμπούλα...
Και είμαι πεπεισμένος ότι προκειμένου να διατηρήσουν την ηγεμονική τους θέση ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΟΥΝ να πυροδοτήσουν κι αυτή την αποτρόπαια εξέλιξη.
Σε εμάς απομένει η απαραίτητη ώριμη στάση να μην "μασήσουμε" στους διαδηλώνοντες υπουργούς (πρώην και νυν) και απλά να τους αποκαθηλώσουμε με την συνειδητή απαξίωση στα πρόσωπά τους!