Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ο Γ.Κοντογιώργης στις 27 Ιουνίου 2015 για τις εξελίξεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διεξαγάγει δημοψήφισμα


Ο Γ.Κοντογιώργης στις 27 Ιουνίου 2015 για τις εξελίξεις μετά την απόφαση της κυβέρνησης να διεξαγάγει δημοψήφισμα στις 5/6/2015: Η μοναρχική φύση του πολιτεύματος απαγορεύει στην κοινωνία των πολιτών να έχει άποψη για τη μοίρα της. Το συμφέρον της το καθορίζει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός.

Πώς σύσσωμη η ολιγαρχική κομματοκρατία οδηγεί την χώρα στην αφάνεια.  Γιατί κάθε νέα κυβέρνηση παραδίδει εκ συστήματος στους διαδόχους της μια Ελλάδα μικρότερη. Το καθεστώς δεν είναι ιάσιμο. Επί δύο αιώνες καταστρέφει συστηματικά τον ελληνισμό. Ή θα καταρρεύσει, συσσωρεύοντας αδιέξοδα και παρασύροντας τη χώρα στον όλεθρο, ή θα ανατραπεί. Εάν δεν μας αδειάσουν, όλοι μαζί, την ύστατη στιγμή  τη "γωνιά", για να ξεβρωμίσει ο τόπος, η κοινωνία θα αναγκασθεί να δράσει, εν απελπισία, να ανατρέψει το καθεστώς της λεηλατικής κομματοκρατίας και του δυναστικού κράτους, πριν μεταβάλουν τη χώρα σε χώρο, πριν την "ιμιοποίηση" της Ελλάδας. 

8 σχόλια:

Aλκων είπε...

Πολυ σωστα τα λετε.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Η Ιμιοποίηση είναι μια κατάσταση ουδετερότητας, δηλαδή δική σου ιδιοκτησία αποκτάει ουδέτερο χαρακτήρα, εδώ έχουμε κάτι χειρότερο, με πρόσχημα και θέσφατο την παραμονή στο ευρώ και επικαλούμενο και την απειλή της Τουρκίας το βαθύ κράτος της Ελλάδος επιχειρεί την λεηλασία της χώρας παραδίδοντας τα κλειδιά του τόπου στην άξονα που έχουν σχηματίσει οι Γερμανοί με τους Ρώσους και τους Κινέζους, οι δε Τούρκοι, καταλαβαίνοντας ακριβώς τι συμβαίνει στην Ελλάδα ασφαλώς και θα ζητήσουν με περισσότερη επιθετοκότητα κομμάτι από το πτώμα, διότι πτώμα έχουν καταντήσει την Ελλάδα.

council democracy είπε...

Και πώς θα γίνει αυτό, να ανατραπεί δηλαδή, διότι μόνοι τους βέβαια δεν πρόκειται να μας “αδειάσουν την γωνιά”; Πως θα γίνει, με ποιον τρόπο και ποιο θα είναι το υποκείμενο αυτής της ανατροπής ; η αφηρημένη έννοια του λαού ; η ακόμα πιο αφηρημένη και ανύπαρκτη “κοινωνία των πολιτών” ; με τι μορφή διακυβέρνησης μετά ; με τι πολίτευμα ; κόμματα θα υπάρχουν ή οχι σε μια πραγματικά αντιπροσωπευτική δημοκρατία; η διαφορά θα είναι ότι θα είναι άμεσα ανακλητοί και ότι θα υπάρχει ο διαρκής δημοσκοπικός δήμος ; και ξανά ποιος και πώς θα τα κάνει όλα αυτά ; ποιο συλλογικό υποκείμενο και με βάση ποια συνείδηση/γνωσιολογία ;
ΙΝΤ

George Contogeorgis είπε...

Μια αναφορά στην τηλεόραση ή ένα σύντομο σχόλιο στο ίντερνετ είναι η αφετηρία για να αναζητήσει κανείς περισσότερα στο έργο του συγγραφέα. Θα συμβούλευα λοιπόν να ακολουθήσετε κι εσείς την οδό της πνευματικής περιέργειας. Διαφορετικά θα παραμείνετε δέσμιος της αποσπασματικής γνώσης. Θέλω να πω ότι έχω εξηγήσει αναλυτικά τα σημαντικά, κατά τα άλλα, ζητήματα που θίγετε. Δεν γίνεται να επανέλθω εδώ.

council democracy είπε...

Από τα βιβλία σας που έχω (τα πολύ χρήσιμα και αξιόλογα κατά τα άλλα και με τα οποία δεν δυσκολεύομαι να συμφωνήσω στα περισσότερα) “Οικονομικά συστήματα και ελευθερία”, “Περί έθνους και ελληνικής συνέχειας”, “Οι ολιγάρχες”, “Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος” , “12/2008” και “Η ελληνικη δημοκρατία του Ρήγα Βελεστινλή”, δεν βρήκα κάποια σφαιρική και συνολική απάντηση στα ερωτήματα που έθεσα στο πρώτο σχόλιο, αλλά πιο πολύ αποσπασματικές αναφορές και νύξεις, αλλού κάπου πιο εκτεταμένα και αλλού όχι. Πιθανότατα σε κάποια άλλα βιβλία σας θα αναφέρεστε εκτενώς. Ευχαρίστως να μας τα υποδείξετε. Υποψιάζομαι πως ίσως είναι τα “Πολίτης και Πόλις” και το “Η δημοκρατία ως ελευθερία”.
ΙΝΤ

Unknown είπε...

Είχατε δίκιο,κύριε καθηγητά

Συνθηκολογήσαμε,εξαγριώσαμε την Γερμανία η οποία θα ξεσπάσει πάνω μας.Εμείς όμως δεν συνθηκολογήσαμε γιατί η χώρα είτε με τον ένα,είτε με τον άλλον,είτε με τον τρίτο τρόπο,έχει στρίψει λάθος το καράβι.Πράγματι εφάνη ότι κατέναντι των γιγαντόσωμων νάνων και του μικρόσωμου γίγαντα-ο νοών νοείτω-οι νίκες είναι των νάνων αλλά ο πόλεμος του γίγαντα.κρίνοντας από ανάλογες αντιδράσεις της απέναντι πλευράς από το παρελθόν μάλλον δεν θα αντιδράσουν διαφορετικά τώρα.Θα στήσουν πομπές ρωμαϊκού τύπου.η αποτυχία όμως όλων των λύσεων της Βαστίλλης θα φανερώσει ότι όλα τα τέκνα της είναι το πρόβλημα και πράγματι η σολώνεια μετάλλαξη θα είναι γεγονός.Και θα είναι γεγονός με το σπαθί της,αφού όλα δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Καλό απόγευμα

George Contogeorgis είπε...

Για τον mcbt10p4a Δειτε για τη συνταγματική μεταρρύθμιση: http://contogeorgis.blogspot.gr/2015/05/radio-3042015.html
http://contogeorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_5.html
Στο "Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος υπάρχει το "Μανιφέστο...", όπως η αιτιολογία της "εισαγωγής". Στους Ολιγάρχες επίσης. Σημειώστε επίσης το "12/2008. Οι νέοι, η ελευθερία και το κράτος" Ιανός, 2009. Για την αντιπροσώπευση μπορείτε να πληκτρολογήσετε (όπως και για όλες τις σχετικές έννοιες) τη λέξη στη μηχανή αναζήτησης και θα βρείτε απαντήσεις.

council democracy είπε...

Ευχαριστώ για την απάντησή σας κύριε Κοντογιώργη.
ΙΝΤ