Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Γ. Κοντογιώργης, Η Αριστερά ως βαθιά καθεστωτική ολιγαρχία

Συνέντευξη την 1.5.2015 στο Ράδιο 98,4 και στον Γιώργο Σαχίνη, για την αποδόμηση του ρόλου της Ευρώπης σήμερα, και για την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας παράλληλα με την αποδόμηση της πολιτικής - κομματικής μηχανής.

«Φοβάμαι όσο συνεχίζουμε να κινούμαστε στην Ελλάδα με αυτό τον τρόπο πως θα μας ισοπεδώσουν με μπουλντόζα με πολύ μεγάλη ευκολία. Η σημερινή κρίση είναι προάγγελος του τέλους της ελληνικής κοινωνίας. Σήμερα τα σημεία σύγκλισης της Αριστεράς και της Δεξιάς είναι πολύ περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν... Η ελληνική κρίση δεν είναι απλώς πολιτική. Έχει αποκλειστικά εσωτερικά αίτια. Η δυτική κρίση εξέθεσε την κομματοκρατία, η οποία, όπως γνωρίζουμε, προτίμησε να θέσει τη χώρα σε καθεστώς εξωτερικής κατοχής, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα της».

3 σχόλια:

MK είπε...

Ανήκετε στα ελπιδοφόρα στοιχεία του ελληνικού κόσμου. Ο λόγος σας δειχνει προοπτική και αποτελεί βασικό τμήμα του ψηφιδωτού των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας.
Μ.Κ.

Aλκων είπε...

Πόσους ανθρώπους σαν τον Καθηγητή Κοντογιωργη έχου με για να συνθέσουμε το ψηφιδωτό της Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας μας;
Πιστέψτε με οι ψηφίδες συνθλίβονται κατω από το βάρος της νεοφιλελεύθερης προοπτικής που σαρώνει τον πλανητη
Πρέπει ν αλλάξουμε τρόπο οπτικής για να ξεφύγουμε αλλα δεν μας αφήνουν Μέσα από συμβάσεις που υπερισχύουν της θέλησης μιας κοινωνίας να διασώσει το μελλον της σερνομαστε σε διαπραγματεύσεις υποταγής με εκπροσώπους ασυνείδητους εγωπαθεις και δηλους.

Aλκων είπε...

Δειλούς