Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Γ.Κοντογιώργης, Ποιός κυβερνάει και για λογαριασμό τίνος αυτή τη χώρα;




Γ. Κοντογιώργης - Παρέμβαση στον ΣΚΑΪ TV - 9.11.2013
Δημοσιεύθηκε στις 9 Νοέ 2013
Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 9.11.2013, στην εκπομπή "Καλημέρα ΣΚΑΪ" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

 Ποιός κυβερνάει και για λογαριασμό τίνος αυτή τη χώρα; Η γενική έφοδος της διεθνούς ολιγαρχίας και ο ασφυκτικός εναγκαλισμός της με την εσωτερική κομματοκρατία, με πρόσημο τη βίαιη λεηλασία της ελληνικής κοινωνίας

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oποτε σας ακουω κ.Κοντογιωργη λετε σωστα πραγματα και εχετε δικιο.Αυτη τη φορα δεν εχετε δικιο,δεν γινεται η τραπεζα να κουρεψει δανειο επειδη η αξια του ακινητου σε σημερινες τιμες ειναι χαμηλοτερη.Αν ειναι ετσι οποιος παιρνει ενα ακινητο με δανειο 30 ετων,μπορει μετα απ 20 χρονια αποπληρωμης να παει και να πει στην τραπεζα οτι το ακινητο σε σημερινη αξια ειναι ας πουμε 50% κατω σε σχεση με την τοτε τιμη αγορας λογω παλαιοτητας?Αρα πρεπει να σταματησουν να πληρωνουν ολοι.Και η τραπεζα απο που θα βγαλει τις επισφαλειες?Απο που θα βγαλει κερδος?Η ανακεφαλαιοποιηση που εγινε στις ελληνικες τραπεζες δεν φτανει γιατι οι επισφαλειες αυξανονται καθε μηνα λογω της υφεσης.Μη λετε πραγματα μονο και μονο για να ειστε αρεστος στον λαο που θελει να ακουει μην πληρωνεις.Μας αρεσετε ουτως η αλλως γιατι ειστε απο τα λιγα σοβαρα ατομα που τους δινεται δημοσιο μικροφωνο για να ακουστουν αληθειες που αλλοι δεν βγαινουν να πουν.

Ανώνυμος είπε...

@7.13

Φίλε ανώνυμε, διάβασα το σχόλιό σου με προσοχή, αλλά θα πρέπει κάποτε να γίνει μια συζήτηση για το που τελικά πήγανε οι τεράστιες ανακεφαλαιώσεις των τραπεζών, όλο αυτό το ρευστό που εισέρευσε.
Οι τράπεζες είναι κερδοσκοπικές, γιατί κάτι παράγουν, έτσι δεν είναι;
Εγώ έχω μια επιχείρηση με υφάσματα και τα πουλάω πάνω από το κόστος για να βγάλω κέρδος.
Ο καταναλωτής, κερδίζει γιατί επενδύει το σπίτι του, ζεσταίνεται κ.ο.κ...
Οι τράπεζες τι αποφέρουν;
Δε θα έπρεπε να είναι αναπτυξιακός ο χαρακτήρας τους;
Πως είναι δυνατόν όταν οι τράπεζες έχουν υπερκέρδη, να μην τα μοιράζονται με κανέναν και όταν έχουν απώλειες να τις εξοφλεί ο έλληνας φορολογούμενος;
Δεν είναι άδικο αυτό;

Με εκτίμηση
Γιώργος Π.

George Contogeorgis είπε...

Σημασία έχει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών που ζει η χώρα όπως και τον χαρακτήρα της κρίσης. Το πλαίσιο μέσα στο οποίο εγγράφω τη σκέψη μου. Οι λογαριασμοί που κάνετε εξέρχονται των δύο αυτών παραμέτρων που θα έπρεπε να καθοδηγούν την σκέψη σας εν προκειμένω. Εάν δεν θέλετε να πάτε πίσω σε μια ανάλογη με την εποχή μας περίοδο της ανθρωπότητας, εκείνη του Σόλωνα, ας κάνετε τον κόπο να ταξιδέψετε στη σκέψη του Ρήγα. Θα σας διδάξει πολλά. Εάν είχατε τέλος μπει στον κόπο να με διαβάσετε ή να με ακούσετε λίγο περισσότερο, θα είχατε διαπιστώσει ότι εκτίθεστε ανεπιγνώτως και αναιτίως όταν μου προσάπτετε ότι επιδιώκω να είμαι "αρεστός στον λαό". Σε τελική ανάλυση, και ανεξαρτήτως των όσων λέω ανωτέρω, καλόν είναι να διερωτηθείτε με ποιόν είστε. Με τις αγορές και τους ολιγάρχες ή με τον λόγο ύπαρξης όλων αυτών, την κοινωνία. Και για όσους προσποιούνται ότι εάν συμβεί αυτό θα καταρρεύσουν οι τράπεζες, καλόν είναι να προβληματισθούν κατά τι παραπάνω, πριν εκφράσουν τις ανησυχίες τους. Ή έστω, να σπεύσουν να ενημερωθούν πώς ή πότε, κάτω από ποιες προϋποθέσεις καταρρέουν οι τράπεζες.