Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ο αποκλεισμός της κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα. Του Γιώργου Κοντογιώργη

 

Ο αποκλεισμός της κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα.
Του Γιώργου Κοντογιώργη

09:37, 09 Οκτ 2013 | Κρυσταλία Πατούλη | tvxs.gr/node/140566

Ο αποκλεισμός της κοινωνίας από το πολιτικό σύστημα. Του Γ. Κοντογιώργη
[...] Είναι εμφανές ότι η επιλογή της Χ.Α. από μέρος του εκλογικού σώματος δεν συμβαδίζει με την ιδεολογία του. Συνομολογεί, όμως, ότι η κοινωνία στο σύνολό της δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της από το πολιτικό σύστημα -από τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων- που αφήνει στους πολιτικούς το έδαφος ελεύθερο να ποδοπατούν και να καταστρέφουν τη χώρα [...] Του Γιώργου Κοντογιώργη, Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου

Η στροφή μέρους του εκλογικού σώματος προς τη Χ.Α. έγινε μετά από τριάμισι χρόνια, αφότου εισήλθε η χώρα στην κρίση, και αφού η ελληνική κοινωνία δοκίμασε όλους τους τρόπους (μαζικές διαδηλώσεις, κίνημα αγανακτισμένων, ατομικές αυτοδικίες, κλπ) για να συνετίσει την πολιτική τάξη, να αποκηρύξει το απεχθές παρελθόν της, και να την εξαναγκάσει να εναρμονισθεί με το συμφέρον του τόπου.

Σήμερα, η πολιτική τάξη χρησιμοποιεί το επιχείρημα "Χρυσή Αυγή" για να ανακτήσει νομιμοποίηση και όχι γιατί κόπτεται για τη "δημοκρατία".

Απόδειξη ότι ούτε άλλαξε στο παραμικρό ούτε και προτίθεται να αλλάξει τα διεθνώς προκλητικά προνόμια ασυλίας που έχει οικοδομήσει και προφανώς τις λεηλατικές "πολιτικές" της.

Είναι εμφανές ότι η επιλογή της Χ.Α. από μέρος του εκλογικού σώματος δεν συμβαδίζει με την ιδεολογία του. Συνομολογεί, όμως, ότι η κοινωνία στο σύνολό της δεν έχει ακόμη αντιληφθεί ότι το πρόβλημα είναι ο ολοκληρωτικός αποκλεισμός της από το πολιτικό σύστημα -από τη διαδικασία λήψεως των αποφάσεων- που αφήνει στους πολιτικούς το έδαφος ελεύθερο να ποδοπατούν και να καταστρέφουν τη χώρα.

Διότι εντέλει η Χ.Α. είναι αυτάδελφο κόμμα, δηλαδή παράγωγο της κομματοκρατίας, που χρησιμοποιεί άλλωστε τα όπλα που η ίδια έχει θεσμοθετήσει. Εάν οι μεν τα χρησιμοποιούν για να αυτοδικούν επί των πολιτών, οι δε για να λεηλατούν και να υποτάσσουν τη χώρα δεν τους κάνει διαφορετικούς.

Η κοινωνία των πολιτών ένα μόνο δρόμο έχει να επιλέξει: να υπερβεί το παρόν πολιτικό σύστημα και να αξιώσει την επέκταση της πολιτείας δικαίου στην πολιτική τάξη και την ανάκτηση μέρους (του αντιπροσωπευτικού μέρους) της πολιτικής της κυριαρχίας. Να γίνει θεσμός της πολιτείας και όχι παράκλητος της κομματοκρατίας και δρομοδιαδηλωτής.

Γιώργος Κοντογιώργης
contogeorgis.blogspot.gr

 

Κρυσταλία Πατούλη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σαν κοινωνία να μην μπορούμε να δούμε το τόσο προφανές;

Aλκων είπε...

Γιατι αυτοι που δεν θελουν να το δεις σε χειραγωγουν, με πολυ γνωστες μεθοδους που ενω ειναι προφανες οτι ειναι επικινδυνες εμεις ως κοινωνια συνεχιζουμε να τις δεχομαστε αδιαμαρτυρητα.
Ο ρολος των ΜΜΕ ειναι πρωταρχικος σε αυτο Εν συνεχεια ερχεται η διαιωνιση της ψευδαισθσης της αντιπροσωπευσης της κοινωνιας που παραχωρησε εν συνολω την ελευθερια, στο κοινοβουλιο των κομματοκρατων και δια της υποτιθεμενης διακρισης των εξουσιων η δικαιοσυνη μεταβαλεται στη γαλερα των συγχρονων πειρατων και τη θεραπαινιδα των αναγκων και επιδιωξεων τους. Ολα αυτα επειδη η συγχρονη χρηματιστικη ελαυνει ανελεγκτα σε παγκοσμιο επιπεδο και υλοποιει για την διαιωνιση των μεθοδοων της την απο-ιδρυση του κρατους που δεν της χρειαζεται και την εξηγκειλε από το 1995. Το αυτονοητο ειναι γραμμενο σε βιβλια οπως αυτα του καθηγητη Κοντογιωργη κι αλλων φωτεινων μυαλων στην Ελλαδα και στο εξωτερικο, ομως ποτε δεν μπηκαμε στον κοπο να κλεισουμε την τηλεοραση και να ανοιξουμε τις σελιδες των βιβλιων αυτων επειδη μαλλον φερουν την καταρα του Απολλωνα για να μην μπορει η κοινωνια να δει το προφανες. Οι ιερεις του συγχρονου μεταλλαγμενου Απολλωνα παρελαυνουν καθε μερα στο γυαλι