Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γ.Κοντογιώργης, Το νεότερο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα.


Απόσπασμα από συνέντευξη. Το νεότερο και το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι απλώς εκλόγιμη μοναρχία, με αυστηρό ολιγαρχικό πρόσημο. Δεν έχει καμία σχέση με την αντιπροσώπευση και, προφανώς με τη δημοκρατία. Η επανάληψη ενός ψεύδους και η παγίδευση της σκέψης του νεότερου ανθρώπου, ώστε να εμποδισθεί η χειραφέτηση των κοινωνιών και η πρόοδος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980, διέπρεπε στον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο μπάσκετ ένας αθλητής με παγκόσμια αναγνώριση ονόματι: Νίκος Γκάλης...
Πρόσφατα τίμησαν τον σπουδαίο αυτό αθλητή, ο οποίος εκτός από αθλητικές ικανότητες ασύlληπτες, εξέπεμπε ήθος και πολιτισμό.

Σήμερα έχει αφιέρωμα η κρατική τηλεόραση στον κορυφαίο έλληνα πολιτικό επιστήμονα, ο οποίος δεν αναπαύθηκε στις δάφνες της διεθνούς του αναγνωρισιμότητας αλλά καθημερινά εκπροσωπεί την κοινωνία στα ΜΜΕ, εκθέτοντας με την στάση του την κατεστημένη διανόηση και στηρίζοντας τον ελληνισμό, με κίνδυνο να καταταχθεί στους "λαϊκιστές" από τους εκπροσώπους της σύγχρονης τυραννίδας που μας καταδυναστεύει ωστόσο διαχρονικά, από την εποχή της βαυαροκρατίας.
Όνομα Γιώργος Κοντογιώργης!

Προσωπικά σας θεωρώ ως τον άνθρωπο που αποκαταστήσατε το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής επιστήμης, όπως κάποτε ένας Καποδίστριας σηματοδοτούσε το αληθινό νόημα της πολιτικής ενώ στο επίπεδο της γεωπολιτικής ήταν σαφής πως: "η ιστορία δεν διαμορφώνεται μόνο δια της ισχύος, αλλά και δια της νεμέσεως", απέναντι στην (αν)ιερη συμμαχία της εποχής εκείνης.

Απόψε λοιπόν στην ΕΤ1 στραμμένο το ενδιαφέρον!

Ανώνυμος είπε...

Είμαι άνεργος πτυχιούχος νομικής σχολής και θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση με αφορμή τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνω, όπως και πολλοί άλλοι νέοι πτυχιούχοι σε αυτό το κατοχικό καθεστώς.

Προκήρυξε το υπουργείο εργασίας με τη συνδρομή του περίφημου ΟΑΕΔ 15000 θέσεις για κατάρτιση 5 μηνών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη διαδικασία της μοριοδότησης για άνεργους πτυχιούχους εως 29 ετών.

Προσέξτε σας παρακαλώ πολύ, την ευρηματικότητα που διακρίνει τους πολιτικούς δυνάστες με την οποία μπορούν να σφάζουν με το βαμβάκι τη νέα γενιά.

Εαν υποθέσουμε ότι είμαι 27 ετών...
Και έχω να συναγωνιστώ έναν συνομήλικό μου 27 ετών, για μια θέση συμβαίνει το εξής απίθανο!

Εάν εγώ πήρα πτυχίο στην ώρα μου, δηλαδή στα 4 χρόνια και αυτός το πήρε πέρυσι όντας σχεδόν αιώνιος φοιτητής, όχι απλά προηγείται εμού στη μοριοδότηση!
Αλλά ακόμα και αν με τα ίδια δεδομένα γνωρίζω και μια ξένη γλώσσα ενώ αυτός δεν γνωρίζει πάλι προηγείται από εμένα στην ισοβαθμία!!!!
Αν δε έχω πάρει πτυχίο με βαθμό "λίαν καλώς" και εκείνος με βαθμό "καλώς", προηγείται επειδή πήρε πιο πρόσφατα το πτυχίο του!!!!

Δηλαδή αν έπαιρνα το πτυχίο στα 27 μου θα επιβραβευόμουν. Αντίθετα, τώρα πληρώνω το τίμημα της συνέπειας που επέδειξα, άσχετα αν έμαθα ξένη γλώσσα και απόκτησα το πτυχίο μου με έναν αξιοπρεπή βαθμό.

Τι συνειρμούς μπορεί να κάνει κάποιος;
Πόσο ακόμα θα πρέπει να ανεχόμαστε αυτό το κανιβαλικό καθεστώς;
Που πρέπει να απευθυνθεί κανείς για να βρει προκοπή και γαλήνη, να δημιουργήσει και να προκόψει σε αυτό το τόπο;

Αυτό που μόλις ανέφερα είναι μόνο ένα ζήτημα καθημερινής τρέλας.
Όποια πέτρα και αν σηκώσει κανείς θα βρει από κάτω αυτό το άθλιο κράτος να τον καταδυναστεύει και να τον κατεξευτελίζει...

Oρσαλια Συντελή είπε...

Αγαπητε δεν ψαχνουμε λογικη σε διαταξεις ειδικου σκοπου, στα πλαισια της ειδικων συναλλακτικων σχεσεων ολιγαρχιας που βιωνουμε.
Ειναι προφανες οτι υπαρχει ενδεχομενο ναναι βολεμα δια φωτογραφικης διαταξης.