Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Γ.Κοντογιώργης, Αδύνατη η διάσωση της χώρας με ιδέες και θεσμούς του 18ου αιώνα, που εμποδίζουν την ανασυγκόλληση του πολιτικού προσωπικού με το συμφέρον της κοινωνίας των πολιτών







Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 15.3.2013. 

Είναι αδύνατη η διάσωση της χώρας με ιδέες και θεσμούς του 18ου αιώνα, που εμποδίζουν την προσαρμογή της στο μέλλον, δηλαδή την ανασυγκόλληση του πολιτικού προσωπικού με την κοινωνία των πολιτών, ώστε να ανακτήσει νομιμοποίηση, να προχωρήσει στην απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεών της και να διαχειρισθεί το ελληνικό πρόβλημα με γνώμονα το συμφέρον της και τις δυνατότητές της.

4 σχόλια:

Mona Liza είπε...

Το παρήγορο είναι πως υπάρχετε.
Το δυσάρεστο είναι πως είστε μοναδικός ή μοναχικός σε όσα εκφράζετε..
Ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβετε μαζί με άλλους του ήθους σας, πρωτοβουλίες μεγαλύτερες των όσων διδάσκετε, διότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανακτηθεί η χαμένη συλλογικότητα κ.Κοντογιώργη. Είναι πολύ αργά,μας την έχασαν ολοκληρωτικά....

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ.ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΝΟΥΝ Η ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ....ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑ ΜΜΕ ΕΙΝΑΙ Η ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΞΥΛΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΔΗΛΑΔΗ Π.Χ.ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ Ο ΟΡΟΣ ΄ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ¨....ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΒΑΘΥΤΕΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχο αυτο που κανει ο Κοντογιωργης και ειναι οτι, φωτισμενος ο ιδιος απο την μελετη της επιστημης του προσπαθει να μας φωτισει και εμας!!!ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΩΡΑ!!!!Και το ακομη πιο θαυμασιο ειναι οτι δεν υπαρχει καμμια μα καμμια ιδιοτελεια στον αγωνα του!!!Ποσους ακομη τετοιους χρειαζομαστε για να ανοιξουν τα στραβα μας!!