Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γ. Κοντογιώργης, Το προσφυγικό ζήτημα - 26.2.2016




Γ. Κοντογιώργης, Το προσφυγικό ζήτημα - 26.2.2016 


https://lh4.googleusercontent.com/-J4YWy7ZB9EE/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/4tsQT9Ae5w8/s50/photo.jpg



Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλημέρα Ελλάδα" της 26.2.2016 και στον Γιώργο Παπαδάκη.

2 σχόλια:

Simone Le Baron είπε...

Ανθρωπισμός δεν υπάρχει, αυτή την έννοια την χρησιμοποιούν οι αντιρατσιστές και όλη η αλητοπαρέα τους. Υπάρχουν άνθρωποι μόνο. Η έκτη προμελετημένη μαζική εξαφάνιση ειδών ειδών έχει ξεκινήσει, πρώτη εξ αιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι πέντε πρώτες ωφελούνται σε φυσικές καταστροφές που προηγήθηκαν.
Δεν πρέπει να υπολογίζουμε αυτά τα ψευδοπροβλήματα που μας δημιουργούν τα άτομα που κρατάνε τα ηνία της ψευδοεξουσίας στα χέρια τους, όλοι, άνδρες και γυναίκες πάσχουν από σύνδρομο ύβρις (David Owen, le syndrome Hubris, la maladie du pouvoir). Πρέπει εμείς οι ίδιοι να οδηγούμε τη ζωή μας μέσα από το οικογενειακό κύτταρο και να προσπαθήσουμε σταδιακά να επιστρέψουμε στη φύση, σε μικρές γειτονιές, σε συνοικισμούς και θα βρούμε πάλι τις συνθήκες ζωής όπου αναπτύχθηκε ο μεγαλύτερος πολιτισμός, ο Μινωικός.
Αυτοί οι τύποι δεν έχουν παρελθόν, μέλλον ούτε παρόν διότι αμφισβητούνται από την κοινωνία, όποια και να είναι η κατεύθυνση τους. Θα πέσουν από μόνοι τους, θα εξαφανιστούν πρώτοι. Σε λίγα χρόνια το τραπεζικό σύστημα θα έχει καταρρεύσει, μόνον εκείνοι που θα έχουν προβλέψει θα σωθούν.

A.T είπε...

κύριε Κοντογιώργη επειδή το βάθος και η εγκυρότητα του έργου σας επαληθέυεται απ΄την ίδια την πραγματικότητα...https://www.youtube.com/watch?v=m-7NO8RN4oo.
Ο διάλογος είναι το 2013 πριν ακόμα η Συριζαία "καταστρόικα" διαδεχθεί τους προηγούμενους.