Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Πολιτείας, πολιτικά συνυπεύθυνος για την ταπείνωση και καταστροφή της χώρας


 Πηγή: LoMak

Ο Γιώργος Κοντογιώργης στο Κανάλι 10, στις 27 Οκτωβρίου 2011, επισήμανε για μια ακόμη φορά την ευθύνη του πολιτικού προσωπικού για την καταστροφή της χώρας και περιέγραψε τον χαρακτήρα του πολιτικού συστήματος ως δυναστικού στη συμπεριφορά του και "νεκρόφιλου". Γι αυτό και φέρνει στην προεδρία του κράτους πολιτικά νεκρούς, για να τους ελέγχει. Ο Πρόεδρος Παπούλιας έχει σημαντική πολιτική ευθύνη και αρμοδιότητα, την οποία έχει απεκδυθεί. Το αντίθετο είναι απολύτως ψευδές και συνιστά υπεκφυγή. Όφειλε εξ αρχής να είχε συνετίσει την πολιτική τάξη. Εν εναντία περιπτώσει, είχε καθήκον να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, εγκαλώντας την πολιτική τάξη να αλλάξει σελίδα και να πάψει να συμπεριφέρεται ως δυνάστης της κοινωνίας. Ο Πρόεδρος είναι, κατά τούτο, συνυπεύθυνος για την εθνική ταπείνωση και για την καταστροφή που συντελείται σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Κανείς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει πραγματικά συγνώμη και να αλλάξει την πορεία του "πολιτεύεσθαι". Σύσσωμη η πολιτική τάξη οδηγεί τη χώρα στην απόγνωση και η διέξοδος δυστυχώς θα έρθει μόνο μέσα από την κατάρρευση του πολιτικού συστήματος. Με ασύμμετρες επιπτώσεις για τη χώρα. Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Γ.Κ.  προκειμένου να καταδείξει το αδιέξοδο της χώρας, είπε, με δόση υπερβολής, ότι θα ελπίσουμε ότι κάτι θα γίνει μόνο την ημέρα που θα πληροφορηθούμε ότι ένας σημαίνων πολιτικός ανέλαβε την ευθύνη για όλη την πολιτική τάξη και αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το ψηλότερο σημείο της σημαίας της Βουλής.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κοντογιώργη, όλα ωραία αυτά που αναφέρετε, αλλά με ποιόν τρόπο μπορεί να γίνει περικύκλωση του κοινοβουλίου, όταν κάθε φορά που συγκαλείται ολομέλεια, αυτή συνοδεύεται από παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης;

konion είπε...

Πόσο δίκαιο εἶχε ὁ ἄνθρωπος αὐτός.
Ἀλλὰ καὶ πὼς ὅλοι ἂπεχθανόμεθα τὴν σοβαρὴ ἀνάλυση μὲ πολλοὺς τρόπους.
Σὐσσωμο τὸ ἔθνος πρἐπει νὰ ἀλλάξη πορεία.

vitaxe είπε...

κουραφέξαλα... χορτάσαμε απο ωραία λόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις και φιλοσοφίες τη στιγμή που ο λαός πινάει.

Ιφιγένεια Κοκκάλη, Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (Φλωρεντία. Ιταλία) είπε...

Κύριε Κοντογιώργη σας ευχαριστώ.
Ευχαριστώ επίσης τη δημοσιογράφο που αφήνει τον κ. Κοντογιώργη να αρθρώσει λόγο, δίχως να του θέτει εμπαθή ψευτοδιλήμματα, όπως οι συνάδελφοί της τύπου ΜEGA (επλίζω σε μια επόμενη συνάντηση να σχολιαστεί και ο ρόλος αυτής της "κλάσης" των ελληνικών ΜΜΕ - και ιδίως της τηλεόρασης - στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, στην διαβολοποίηση των "γνωστών-αγνώστων" και έτσι στην προστασία, κάλυψη και νομιμοποίηση αυτού του αισχρού, ολιγαρχικού πολιτικού συστήματος).
Σε προηγούμενο σχολιαστή που μιλάει ερωνικά για "κουραφέξαλα" και τα "ωραία λόγια" του κ. Κοντογιώργη "...ενώ ο λαός πεινάει", θα απαντήσω ότι έχει λάθος. Γιατί με τις θέσεις που εκφράζει δημοσίως ο κ. Καθηγητής, μας δίνει ελπίδες για την έξοδο προς τον μακρύ και επίπονο δρόμο για την αλλαγή, αφού εκθέτει με ακρίβεια την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, αλλά και το γιατί έχει συμβεί αυτό. Διότι, αν δεν αντιληφθούμε ως κοινωνία τι γίνεται (κοινώς τι "παίζεται" πάνω στα κεφάλια, τους ώμους και τις πλάτες μας), δεν πρόκειται -όπως λέει και ο κ. Κοντογιώργης- να απαιτήσουμε να φύγουν όλοι αυτοί εδώ και τώρα, με άλλα λόγια δε πρόκειται να μπορέσουμε να δράσουμε και να αντιδράσουμε. Όσο δεν έχουμε αυτογνωσία και επίγνωση της κατάστασής μας, δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα ωστε να βγούμε απ'αυτήν. Και όπως λέει και ο κ.Καθηγητής, αυτό δε προκειται να γίνει, εάν δεν αποτελέσουμε επιτέλους κοινωνία και ένα "σώμα" που θα παλέψει για το συλλογικό του συμφέρον. Διότι, κακά τα ψέματα, αλλά είμαστε μαθημένοι και παιδευμένοι να σκεφτόμαστε, να δρούμε και να ζούμε ως μονάδες (ή καλύτερα ως φατρίες, αφού το μόνο συμφέρον που έχουμε μάθει να υπερασπιζόμαστε είναι το οικογενειακό/οικείο). Άρα η αυτογνωσία και η περίσκεψη πάνω σε αυτά που μας συμβαίνουν (καθώς και η προσωπική μας ευθύνη γι'αυτά, ακόμα κι αν αυτή η ευθύνη είναι απειροελέχιστη σε σχέση με την αντίστοιχη των πολιτικών "μας") είναι απαραίτητη για να μπορέσουμε να αλλάξουμε κάτι.
Να σας πω επίσης ότι γράφω επίτηδες με κάπα κεφαλαίο τον τίτλο "καθηγητής" (αναφερόμενη στον κ. Κοντογιώργη)- τίτλο απο τον οποίο οι περισσότεροι συνάδελφοί του στο ελληνικό πανεπιστήμιο θα έπρεπε να παραιτηθούν (κάτι σαν την αυτοκτονία των πολιτικών που προτείνει ο κ. Καθηγητής), δεδομένου ότι επίσης μετείχαν και μετέχουν σε αυτό το μάδημα και την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας, νομιμοποιώντας μέσα στο Πανεπιστήμιο αυτό το γλοιώδες κομματικό και οικογενειακό αλισβερίσι. Και φυσικά, χρόνια τώρα οι περισσότεροι απ'αυτούς (οι περισσότεροι, όχι όλοι)- που θεωρούνται η μορφωμένη ελίτ και η διανόηση της χώρας- δεν έχουν αρθρώσει κανέναν αποφασιστικό και καταγγελτικό λόγο όπως αυτός του κ. Κοντογιώργη. (Πώς θα ήταν δυνατό άλλωστε αφού έχουν στρογγυλοκάτσει στα προνόμιά τους;) Και λυπάμαι, αλλά γι'αυτούς, δεδομένου ότι υποτίθεται ότι είναι η "φωτισμένη" διανόηση της χώρας (ή τέλος πάντων μεγάλο μέρος της), δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όπως για την υπολοιπη κοινωνία και τον "απλό" λαό, ότι χειραγωγήθηκαν ή ότι δε μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά (όπως απαντάει ο κ. Καθηγητής σε ερώτηση της δημοσιογράφου). Αυτοί είναι ίσως οι μόνοι που θα μπορούσαν να βάλουν τέλος σε αυτή την σαπίλα και απλά δεν το έκαναν, γιατί αυτό θα ήταν αντίθετο προς το δικό τους βόλεμα και συμφέρον.
Ελπίζω σε κάποια επόμενη εκπομπή να συζητηθεί και αυτό.

Και πάλι σας ευχαριστώ γιατί η προσφορά και των δυό σας είναι πολύ σημαντική και τέτοιες συζητήσεις μας χρειάζονται, μαζί με το θυμό, την οργή και την απαίτηση να φύγουν τώρα όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στη Βουλή (από τους ακραία αριστερούς έως τους ακραία δεξιούς. Γιατί ΟΛΟΙ ανέξαρτήτως χρώματος μετείχαν και μετέχουν σε αυτήν την κοροϊδία εις βάρος μας).

Unknown είπε...

Η δαιμονοποίηση της Ευρώπης και ο αναδελφισμός του Φαιδρού Κουκλοθέατρου αποτελούν το ΑΛΟΘΙ για την Κομματοκρατία κ. Καθηγητά. Όμως, το να λέμε ότι για τη κατάντια μας φταίνε μονάχα οι Πολιτικοί μας, είναι σοβαρό λάθος. Το πρόβλημα ανάγεται στο ίδιο το Σύστημα, τον Καπιταλισμό. Δείτε τι συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου. Όλες είναι καταχρεωμένες στους τζογαδόρους. ΟΛΕΣ! Ακόμη και η "πανίσχυρη" Γερμανία έχει κρυφά χρέη πάνω από 5 τρις!! Αν δεν ανατραπεί το σάπιο αυτό Σύστημα, γιατριά δεν υπάρχει κ. Καθηγητά, για τον άνθρωπο. Και αυτή η σάπια Κομματοκρατία είναι γνωστή στους δανειστές-"σωτήρες" μας. Όμως, μ΄ αυτή συναλλάσσονται! Γιατί, απλούστατα, εξυπηρετούνται από αυτή. Γιατί, απλούστατα, αυτή εκτελεί τα συμβόλαια τους!