Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Εκλογές, εθνικά θέματα, η χρηματοδότηση και τα δάνεια των κομμάτων









Ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής "Ελεύθερος Σκοπευτής" της 4.5.14 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα. 

Η κοινωνία των πολιτών στέκει απέναντι στην ολιγαρχική κομματοκρατία διότι και στο μέσον της καταστροφής, που οι φορείς της προκάλεσαν στη χώρα, παραμένουν αμετανόητοι. Εξακολουθούν να ιδιοποιούνται τον κοινωνικό πλούτο, να αποδομούν την οικονομική δομή της χώρας, να εξαθλιώνουν και να ταπεινώνουν την κοινωνική συλλογικότητα, ισχυριζόμενοι με θράσος ότι δεν υπάρχει άλλη λύση στο ελληνικό πρόβλημα. Και για να "πείσουν" για την μοναδικότητα της γραμμή της "ενιαίας ολιγαρχικής σκέψης και πράξης", πολεμούν την εθνική συλλογικότητα και καταγίνονται συστηματικά με την μετατροπή της χώρας σε ιμιοποιημένο χώρο, χωρίς συνοχή και ταυτότητα, σε μη χώρα, με πλήρη εξάρτηση από τον ηγεμόνα, ώστε να πάψει το συλλογικό της κοινωνίας να παράγει αντιστάσεις. Οι εκλογές, στο πλαίσιο αυτό, υπηρετούν τον σκοπό μιας ψευδούς και εξαναγκασμένης νομιμοποίησης, η οποία περιέχει ως εκ των ων ουκ άνευ την προϋπόθεση της στοχευμένης εξαπάτησης του πολίτη με "προγραμματικές" υποσχέσεις που θα αναιρεθούν χωρίς συνέπειες την επομένη των "εκλογών". Το πρόβλημα εν προκειμένω είναι διπλό: Πρώτον, δεν υπάρχει μια πολιτική Αριστερά συνδεδεμένη με την πρόοδο, ώστε να αναγκασθεί η Δεξιά να εκσυγχρονισθεί επίσης. Η άρχουσα Αριστερά διατυπώνει έναν λόγο που είτε δεν διαφέρει σε τίποτε από μια εκδοχή της Δεξιάς, είτε έχει υιοθετήσει ολοκληρωτικά τον λόγο και τον σκοπό της πλέον απεχθούς και αντικοινωνικής εκδοχής της διεθνούς των αγορών: την απομείωση της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής συλλογικότητας, την ομολογημένη εχθρότητα προς κάθε προοπτική χειραφέτησης της κοινωνίας των πολιτών, την αντίστιξη των ετερονομικών δικαιωμάτων  προς την ελευθερία και την πλειοψηφία, την υιοθέτηση του εθνικισμού των "άλλων" και του ηγεμόνα εναντίον της ελληνικής πατρίδας και του κοινού συμφέροντος της κοινωνίας των πολιτών, κλπ. Διαγκωνίζεται για την "διάσωση" της κοινωνίας δηλαδή για την νομή της εξουσίας, όπως κάθε άλλη πολιτική δύναμη. Και δεύτερον, η υψηλά ιστάμενη δικαιοσύνη έχει αποδειχθεί απολύτως κατώτερη των περιστάσεων, καθώς λειτουργεί ως θεραπαινίδα της ολιγαρχικής κομματοκρατίας με πρόσημο τη νομιμοποίηση της ανομίας. Η πολιτική τάξη αδικοπραγεί, διαπράττοντας τυπικές κακουργηματικές πράξεις, που εάν τις διέπραττε ο κοινός πολίτης θα προσαγόταν αυθωρί στις φυλακές,παραβιάζει συλλήβδην το Σύνταγμα και νομοθετεί για να αμνηστεύσει απίστευτες αδικοπραγίες της και η δικαιοσύνη είτε σιωπά είτε συναινεί ρητώς στο έγκλημα. 

3 σχόλια:

κοινόν κιλελέρ είπε...

Η άποψή μας για την Ανάσταση της Πατρίδας μας, σε γενικές γραμμές, φαίνεται στην επιστολή μας που επισυνάπτουμε σε συνέχειες. Η συνημμένη πρόταση στην επιστολή, είναι μιά μικρή "μελέτη" αρκετών σελίδων και χαρτών, περιγράφει αρκετά αναλυτικά ένα Ελληνικό δρόμο ζωής με φυλακτό την Παράδοσή μας.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίας Λάρισας Μελία Λάρισας 26/03/2014
Μελία Λάρισας Τ.Κ 41500
Προς
Αξιότιμον Κύριον Πρόεδρον Ελληνικής Δημοκρατίας,
κ.κ. Προέδρους Κοινοβουλευτικών Κομμάτων

Θέμα. "Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης".

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.

Στο μήνυμά σας για την Εθνική μας Επέτειο αναφερθήκατε και στην ανάγκη ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης. Διαβάζουμε και ακούμε ότι πολλά ιδρύματα, όμιλοι, κινήσεις, τεχνοκράτες και πολιτικοί αναζητούν και συζητούν για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Ο μικρός, άσημος και ασήμαντος Αγροτικός Συνεταιρισμός Μελίας Λάρισας θα καταθέσει στην αγάπη σας ένα σαφές, απλό και άμεσα εφαρμόσιμο Σχέδιο Εθνικής Ανασυγκρότησης. Ένα Σχέδιο για τους Ελληνικούς Τόπους, την Ελληνική Περιφέρεια, συνολικά για την Ελλάδα. Το υπόδειγμα αυτό δεν αποτελεί "περιπτωσιολογική μελέτη" και για αυτό δεν υπάρχει στα εγχειρίδια του LSE, MIT, κ.λ.π. Είναι μία αυτόχθονη διήγηση Ελληνικής Πορείας. Το υπόδειγμα αυτό θέσαμε υπ' όψη της Κεντρικής, Περιφερειακής και Τοπικής εξουσίας από τον Οκτώβριο του 2012.

κοινόν κιλελέρ είπε...

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
" Μηδέν ευθέως απέρριπτε, μηδέν αβασανίστως αποδέχου", λένε οι Αγιορείτες.
Η Δύναμη της Ελλάδας είναι το Ανθρώπινο Δυναμικό της. Εξ αυτού η Ιστορία της, ο Πολιτισμός της, η Παράδοσή της. Όλα αυτά καρποφόρησαν χάρις στο εξαιρετικό ανάγλυφο της Πατρίδας μας. Πλούσια βουνά, εύφορη γή, μοναδική θάλλασα, ευκρασία αέρων, ανεπανάληπτος ήλιος και τα αναγκαία και κρυστάλλινα νερά συναποτελούσαν τον θησαυρό μας και παρά την χρηστική έως καταχρηστική ή περιφρονητική σχέση μας μαζί του, εξακολουθεί να είναι το συγκριτικό πλεονέκτημά μας. Ο ορυκτός πλούτος της επικράτειά μας είναι ένα επί πλέον δυναμικό, που θα πρέπει στον "καιρό" του να το προσμετρήσουμε.
Ο θησαυρός είναι η ύπαιθρος, εκεί και η καρδιά της Ελλάδας. Το υπόδειγμά μας αναφέρεται στον κάμπο. Αντίστοιχο μπορεί να δημιουργηθεί για κάθε Ελληνικό Τόπο. Καλλιέργεια της γής με όρους συμβιωτικούς με τους φυσικούς πόρους, με σπόρους και σπέρματα Ελληνικά, με οδηγό την Παράδοση. Στόχος αυτάρκεια σε υγιεινά τρόφιμα, και βιώσιμη συντήρηση του φυσικού Κάλλους μας, του ενδιαιτήματός μας. Αυτάρκεια σε ατομικό, οικογενειακό, κοινοτικό, περιφερειακό, εθνικό επίπεδο. Με ενότητα εν πολλαπλότητι και πολλαπλότητα εν ενότητι. Με θεμέλιο την παραγωγική Ελληνική Κοινότητα, τον τοπικό Συνεταιρισμό, αξιοποιούμε τους άμεσους και δευτερογενείς(βιομάζα) Ηλιακούς ενεργειακούς πόρους. Με την κατανεμημένη παραγωγή, που επιτρέπει, μάλλον επιβάλλει, η ορθή αξιοποίηση της τεχνολογίας, επενδύουμε σε ευφυή δίκτυα, σε ευφυείς ηλεκτρικές συσκευές, σε ηλεκτροκίνηση στις καθημερινές μικρές μετακινήσεις. Αποσυγκέντρωση με επίκεντρο τον Ήλιό μας για ενεργειακή αυτάρκεια. Επιστρέφουμε "επεξεργασμένο" ήλιο στην γή και δημιουργούμε φυσική γεωργία πρωιμότητας και οψιμότητας, και όλα αυτά με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μηδενική ρύπανση, σε συνθήκες πραγματικής αειφορίας, με θεσμούς ισότιμης παραγωγής. Θεσμούς Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, σε ένα "εκδημοκρατισμένο" αγρόκτημα καλλιεργούμενο και αξιοποιούμενο από ελεύθερα Πρόσωπα, εργάτες-οικονόμους του Αμπελώνα, της Σοφίας του Κυρίου.

κοινόν κιλελέρ είπε...

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Η Ελλάδα του Ελληνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης που υποδεικνύουμε, είναι η Ελλάδα των Κοινοτήτων, της ισότιμης διακοινοτικής συνέργειας, σε τοπικό, επαρχιακό, νομαρχιακό, περιφερειακό και τελικώς Εθνικό επίπεδο. Η Ελλάδα της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Η Ελλάδα της υπερεργασίας, της παραγωγής, της αυτοδυναμίας, της Δημογραφικής Αναγέννησης.
Το Σχέδιο θα γίνει πράξη με την ομότιμη συνέργεια του μοναδικού σε ποιότητα και πλήθος Ανθρώπινου Δυναμικού μας που ζεί στην Ελλάδα και στα ξένα. Αυτή είναι η νέα Παλιγγενεσία. Η νέα 25η Μαρτίου. Η Μεγάλη Ιδέα του Γένους μας. Ο νέος Ευαγγελισμός της οικουμένης με την Ελλάδα οδηγό και πρωταγωνιστή ως άλας, ως ζύμη, ως φώς του κόσμου.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Η γηγενής αυτή αφήγηση είναι η κλίση και η κλήση μας. Χρειάζεται μόνο να ξεπεράσουμε ένα εμπόδιο. Τον ομοιόμορφο γραφειοκράτη, ΔΑΠίτη, ΟΝΝΕΔίτη, ΔΑΚΕίτη, ΠΑΣΚΕίτη, ΚΝΕίτη, κ.λ.π. Για μας, αυτό είναι πολύ απλό. Ως ο άσωτος υιός να έλθουμε "εις εαυτόν", να αρδευτούμε από την καθαρή πηγή της Κλασικής και Πατερικής Γραμματείας μας, να απεκδυθούμε τον διαιρετικό κομματισμό μας, τον υπερτροφικό ατομισμό-εγωκεντρισμό μας και τον αδιέξοδο μηδενισμό μας και να στρέψουμε την πυξίδα στην τροφή της Ελληνικότητας και στην τρυφή της Ορθοδόξου Πίστεώς μας. Από την συναλλακτική σχέση εξουσίας(κόμματος) - πολίτη (ψηφοφόρου), να οδηγηθούμε στην Μετασχηματιστική- Μεταμορφωτική σχέση, Αποστολικού περιεχομένου, Άρχοντος/Διακόνου - Πολίτη/Προσώπου, δια της Ενότητας της Ελληνικής Κοινότητας.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Η Ελλάδα μας, η Πατρίδας μας πρέπει να γίνει εδώ και τώρα η ευφυής Δύναμη του πλανήτη μας. Αυτή είναι η άποψή μας.

Με Ελληνική Τιμή
ο πρόεδρος
Αχιλλέας Κ. Χονδρονάσιος

συνημμένα.
1) πρόταση συλλογικού φυσικού αγροκτήματος Μελίας 50.000 στρεμμάτων.
2) αναφορά μας 4/12/2012 με το διάγραμμα δραστηριοτήτων του αγροκτήματος σε πλήρη ανάπτυξη και την οργάνωση του αγροτικού χώρου.(Το διάγραμμα ροής του φυσικού αγροκτήματος στην σελίδα 10 της πρότασης)
3) δημοσίευμα μας στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία με θέμα, "η ενοχλητική αλήθεια".