Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Γ. Κοντογιώργης - «Γνώση και Μέθοδος». Για το νέο βιβλίο του στο Πόλις Άρτ Καφέ - - 13.12.2017







Γ. Κοντογιώργης - «Γνώση και Μέθοδος». Για το νέο βιβλίο του στο Πόλις Άρτ Καφέ - 13.12.2017
https://yt3.ggpht.com/-J4YWy7ZB9EE/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAAAA/4tsQT9Ae5w8/s88-c-k-no-mo-rj-c0xffffff/photo.jpg
Δημοσιεύτηκε
στις 23 Δεκ 2017
Ανοιχτή
συζήτηση στο Πόλις Art Café, στις 13.12.2017, με αφορμή το νέο βιβλίο τού
Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ.
Γιώργου Κοντογιώργη «Γνώση και Μέθοδος», εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Αθήνα, 2017, και με
τη συμμετοχή του Υπ. Διδάκτορα στην Πολιτική Φιλοσοφία του Ιονίου Πανεπιστημίου
κ. Σωτήρη Αμάραντου, επιμελητή της έκδοσης.
(Πηγή: https://www.ibdb.gr/)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κε καθηγητά,
Στην παρουσίαση του βιβλίου σας αναφέρεστε στον σκοταδιστικό, επαχθή και απεχθή Μεσαίωνα με τη φράση "...καταργεί κάθε έννοια ΣΚΕΨΗΣ, όχι μόνο Ελευθερίας...".

Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω ότι ο Μεσαίωνας αντικατέστησε την επικρατούσα Ελληνική ΣΚΕΨΗ με την ΑΠΟΛΥΤΗ και ΤΥΦΛΗ ΠΙΣΤΗ, χαρακτηριστικό και ακρογωνιαίο γνώρισμα της επιβληθείσας νέας θρησκείας, στο πρότυπο και ως συνέχεια, βεβαίως, της "μητρικής" πίστης των απάτριδων και μονίμως περιφερομένων εκλεκτών του Θεού.

Μήπως η ενασχόλησή μας ΚΑΙ με αυτό τον τομέα καθήλωσης των κοινωνιών, θα μας οδηγούσε σε λογικά και ιστορικά τεκμηριωμένα, βεβαίως, συμπεράσματα για το "τις πταίει" και από που πηγάζει όλο αυτό το μένος κατάργησης και αφανισμού του Ελληνικού "τρόπου", αποκαλύπτοντας επιτέλους τις μεθοδεύσεις και τους τρόπους με τους οποίους ο "περιούσιος λαός" ποιμένων και γιδοβοσκών κατάφερε να επικρατήσει ΚΑΘΟΛΙΚΑ στον πλανήτη αφανίζοντας ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ τον προαιώνιο αντίπαλό του;;

Εκτός φυσικά και εάν η ανάπτυξη ενός τέτοιου προβληματισμού εμπίπτει στις πρόσφατες νομοθετικά κατωχυρωμένες κυρώσεις περί αμφισβητήσεως του Ολοκαυτώματος και μόνον αυτού....

Με τιμή
Παναγιώτης Πέττας
Αγία Παρασκευή

George Contogeorgis είπε...

Το ζήτημα που θίγετε το αντιμετωπίζω σφαιρικά στο βιβλίο αυτό. Και θα το βρείτε αναλυτικά και τεκμηριωμένα στο δίτομο έργο μου για το Βυζάντιο και τον Μεσαίωνα που θα κυκλοφορήσει ελπίζω εντός του 2018. Θα αποτελέσει τον τρίτο και τον τέταρτο τόμο του κοσμοσυστήμαυος. Ήδη όμως τα της νέας (της χριστιανικής) θρησκείας καλύπτουν ένα εκτενές κεφάλαιο στον Β΄ τόμο του κοσμοσυστήματος.

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Κοντογιωργη,
Τι βαθμος δημοσιων και πολιτικων γνωσεων απαιτειται ωστε να γινουμε δημοκρατικοι πολιτες;
Ευχαριστω
Σαραντης Τσιλιγγιρης

George Contogeorgis είπε...

Κάθε πολιτεία έχει τη δική της πολιτική παιδεία. Σήμερα η δημοκρατική παιδεία δεν είναι απλώς ελλειμματική. Είναι απολύτως άγνωστη. Ο λόγος περί δημοκρατίας δεν περιέχει την έννοια της δημοκρατίας, αλλά της εκλόγιμης μοναρχίας. Επομένως, για να γίνουμε δημοκρατικοί πολίτες δεν αρκεί ούτε απαιτείται να έχει κανείς "δημόσιες και πολιτικές γνώσεις", ούτε να έχει πάει σχολείο. Αντιθέτως, στο σχολείο -από το δημοτικό έως το πανεπιστήμιο- θα διδαχθεί την μοναρχική/ολιγαρχική παιδεία όχι τη δημοκρατική. Με απλά λόγια το ζήτημα δεν είναι ο βαθμός αλλά το είδος της γνώσης.... Στα γραπτά μου δεν παύω να μιλώ για το είδος της παιδείας, δηλαδή για τη δημοκρατική παιδεία. Ανατρέξετε εκεί και θα βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Καλοφωλιας Σταύρος είπε...

Αγαπητέ Δάσκαλε να είναι καλοτάξιδο αυτό το υπέροχο βιβλίο που με τις Αλήθειες που μας γνωρίζει , γκρεμίζει τα κατεχόμενα του Νου και ανοίγει νέους ορίζοντες στην πολιτική σκέψη!!!