Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Γιώργος Κοντογιώργης, Στον καιάδα, η κομματοκρατία, τώρα, πριν είναι αργά για τη χώρα και τον ελληνισμό.


Γιώργος Κοντογιώργης, Στον καιάδα: ή αυτοί (η πολιτική τάξη, οι συγκατανευσιφάγοι της διαπλοκής και η κρατική διανόηση, που ενσαρκώνουν την ολιγαρχική κομματοκρατία) ή εμείς (η χώρα, η κοινωνία των πολιτών, ο ελληνισμός). Δύο αιώνες δυναστικού βίου υπό ένα παραδειγματικό  πολιτικό σύστημα κληρονομικής ή εκλόγιμης μοναρχίας, που κατέχει και δυώνει τον ελληνισμό με όχημα το κράτος, διδάσκουν ότι δεν υπάρχει μέση λύση. Ή αυτοί, οι αθεράπευτοι δημοσιώνες του ελληνισμού ή εμείς, η κοινωνία των πολιτών, ως θεσμικός συντελεστής της πολιτείας. Για να επανέλθει στην πολιτική ως διακύβεμα το συμφέρον της κοινωνίας και της χώρας. 


Ο Γ.Κοντογιώργης καθηγητής στον ''Σπορnews 90,1 της Λάρισας με τον Πέτρο Ιωάννου

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουλίου 2015
Γ.Κοντογιώργης καθηγητής στο Πάντειο κ Πέτρος Ιωάννου στον ''Σπορnews 90,1 της Λάρισας,στην εκπομπή :''ακροβάτες του ονείρου'' .(27.7.15).για το διαδύκτιο sportnews901.gr και e-roi.gr (κάθε μέρα 8-10 π.μ.)

2 σχόλια:

A.T είπε...

Κύριε Κοντογιώργη η χώρα κυριολεκτικά στενάζει και η "πρώτη φορά Αριστερά" αναγκάζει μια ολόκληρη κοινωνία να χορεύει στους ρυθμούς των κομματικών της διεργασιών.
Πιστεύετε ότι υπάρχει κάποια ελπίδα γι' αυτό τον τόπο;
Από που να ξεκινήσει η επανάσταση των εννοιών όταν από το δημοτικό μέχρι το πανεπιστήμιο όχι μόνο δεν υπάρχει ίχνος αναφοράς σε όσα πραγματεύεστε στα βιβλία σας αλλά διδάσκονται τα ακριβώς αντίθετα.
Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο το νεοτερικό και μετανεοτερικο κοσμοείδωλο καταρρέει αφήνοντας πίσω του χάος η "πρώτη φορά Αριστερά" για να κρύψει τη γύμνια και την κατάντια της, κραυγάζει εμφυλιοπολεμικά συνθήματα σπέρνοντας τη διχόνοια στο ήδη εξαθλιωμένο κοινωνικό σώμα.

GorG είπε...

Κυριε Κοντογιωργη,
Ειμαι αποφοιτος μηχανικος.Ολη η κοινωνια ξερει τα προβληματα,πραγματικα.Ολη μερα συζηταμε για τα προβληματα,χρησιμοποιουμε πολιτικες και οικονομικες φρασεολογιες και ειμαστε πλεον ειδικοι.Γιατι,εφοσον ειστε φορεας αυτων των ιδεων και εχετε τοσο εντονα ασχοληθει με την πολιτικη,γιατι δεν πολιτευεστε?Δεν σας αφηνουν?Γιατι δεν φτιαχνετε ενα δικο σας κομμα ?Κριμα δεν ειναι,αφου ξερετε οτι παντα θα σας καπελωνουν.Τι σημασια εχει να διδασκετε την προοδο οπως λετε εαν δεν μπορουμε να την υπογραψουμε στην Ελλαδα?