Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Γ.Κοντογιώργης, Το πολιτικό σύστημα αναπαράγει τον εαυτό του. Πυγμαίους πολιτικούς και πολιτικές ιδιοποίησης


Γ.Κοντογιώργης, στο Ράδιο Prisma, στις 22.7.2015
Το πολιτικό σύστημα αναπαράγει τον εαυτό του. Πυγμαίους πολιτικούς και πολιτικές ιδιοποίησης. Όσο η σκέψη των πολιτών είναι προσανατολισμένη στην εναλλαγή των κομμάτων στη νομή της εξουσίας, το πολιτικό προσωπικό θα αναπαράγει το καθεστώς της ολιγαρχικής κομματοκρατίας, θα εχθρεύεται την κοινωνία των πολιτών και θα συρικνώνει τη χώρα.

3 σχόλια:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

To γεγονός ότι ακόμα και τώρα -αλλά ούτε και στο άμεσο μέλλον διαφαίνεται κάτι τέτοιο- δεν καταρτίζεται ένα plan a για εντός ευρώ και ένα plan b για έξοδο από το ευρώ μας κάνει να μην έχουμε καμιά αμφιβολία για το χαμό της χώρας. Αναφέρεστε συχνά, και ορθώς, στο ότι φοράμε αταίριαχτο κοστούμι και χορεύουμε σε λάθος σκοπό, παρόμοιες επισημάνσεις για τις σχέσεις Ελληνικής κοινωνίας και κράτους έκανε και ο Ίωνα; Δραγούμης πριν 110 χρόνια, όταν την Ελληνική λαλιά την άκουγες από την Αλεξάνδρεια μέχρι την Κωστάντζα και από την Μεγάλη Ελλάδα μέχρι την Τραπεζούντα, την συνέχεια την ξέρουμε, καταστροφή, συρρίκνωση και αφομοίωση.

A.T είπε...

Περιμένουμε να μας φερθούν με φιλανθρωπία οι ξένοι τη στιγμή που η κυρία Βαλαβάνη δήλωσε xθες στη βουλή ότι δεν οφείλει καμία συγνώμη στην κοινωνία αλλά αντιθέτως της οφείλουν συγνώμη...
Πρώτη φορά Αριστερά!!!!

Unknown είπε...

έχετε δίκιο στα συμπεράσματα σας.Ακόμα και να νικήσουμε τους εξωτερικούς κατακτητές,και αφήσουμε ατόφια,ακέραιη την κρατική δομή και λογική,η νίκη θα είναι άχρηστη.Εξ ολοκλήρου.