Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γ. Κοντογιώργης -"Πρώτη φορά Αριστερά" 18.5.2015




Γ. Κοντογιώργης - 18.5.2015

Lo Mak

Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής του Kontra Channel "Kontra 24" της 18.5.2015 και στον Αιμίλιο Λιάτσο.
 
"Πρώτη φορά Αριστερά", πρώτη φορά τόσος ανατρεπτικός  ριζοσπαστισμός…. με πρόσημο τη δημοκρατία και την πρόοδο.
"….όλες οι εξουσίες [εφεξής] ασκούνται από το λαό"….
"…. [γιατί] δημοκρατία είναι τα κόμματα…."
"….[και] τις πολιτικές ευθύνες τις απονέμει ο λαός στις εκλογές…."
"… [ενώ] η εξεταστική για το μνημόνιο θα γίνει για να μάθει ο κόσμος πώς μπήκε σε αυτό η Ελλάδα…. δεν … υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών. … Ούτε περνούν από το μυαλό [μας] ποινικές ευθύνες ….»
"….[και προφανώς] δεν θα κερδίσει κανείς εάν οι φάκελοι [της διαφθοράς] βγουν στη δημοσιότητα. Η μόνη που θα βγει κερδισμένη θα είναι η Χρυσή Αυγή….[γι'αυτό] δεν θα ξανανοίξει αυτός ο κύκλος…".
Ιδού το θαύμα: Πρώτη φορά τόση "προσήλωση" στη βούληση της κοινωνίας των πολιτών, τόσος σεβασμός στο κοινό αίσθημα που .... "εμάς" εκφράζει!... Αυτό θα πει σεβασμός στη "δημοκρατία": το "πνεύμα" και το "σώμα" του 4% να κυβερνάει απολύτως... Οποίος σεβασμός στις έννοιες!...Ο καθένας κι ένας Αριστοτέλης!....
"Καλά εσύ [Χρόνη Μίσσιο, έφυγες] νωρίς…." και δεν πρόλαβες να δεις τι σημαίνει [άρχουσα] Αριστερά… Όμως, κι από εκεί που είσαι "Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάμε;…". Έτσι κι αλλιώς "θα σε ταράξουμε στη νομιμότητα, [στη δημοκρατία και στην πρόοδο..]", δεν τη γλυτώνεις…..

3 σχόλια:

tasos2222 είπε...

Προς αστυνομικά όργανα , σ.δ.ο.ε , δ,ο,υ , όλους τους εκλεκτικούς μηχανισμούς και δικαστικά όργανα .
Επιλεκτικά και επι προσωπικού ,μόνον προς το συγκεκριμένο όργανο (ή όργανα) που τα οποία επιλέγουν να κρατούν εχθρική - πονηρή στάση απέναντι σε μας τους ιεροδηλωσήτες ή να προβαίνουν σε ελέγχους κατα υμών .
Κύριοι , σας υπενθυμίζω την παράγραφο 3 , του Άρθου 4 του Συντάγματός μας .
3. Έλληνες πoλίτες είναι όσoι έχoυν τα πρoσόντα
πoυ ορίζει o νόμoς. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνo σε περίπτωση πoυ κάπoιoς απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή πoυ ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη πρoς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία πoυ προβλέπει ειδικότερα o νόμoς . ( σημ. , υποθάλποντας την εσχάτη προδοσία που (με παράληψη διώξεων) ανακοινώθηκε απ τη βουλή , και στρέφοντας τα πυρά σας εναντίον εμού που όχι μόνον δεν υπέθαλψα την κακουργηματική παράληψη διώξεων εσχάτης προδοσίας αλλα και που βρίσκομαι σε διαρκή ετοιμότητα , στην ουσία , παραβιάζετε τις υποχρεώσεις σας απέναντι στην πατρίδα και το σύνταγμα αναλαμβάνοντας έτσι και ενεργά αλλα και δια της σιωπής σας ,εντός της Ελλαδος , υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα .

Κύριοι , τουτη την πονηρή περίοδο κατοχής , υποχρεούμαι απ το σύνταγμα και το νόμο να βεβαιωθώ οτι το δικαστήριο που δικάζει δικές μου υποθέσεις δεν τελεί υπο κατοχή ( ή εσεις τα σωματα ασφαλείας που προσπαθείτε να μου επιβάλλετε εν μέσο κατοχής τον κατοχικό νόμο ή να μου κάνετε έλεγχο ,δεν τελείτε υπο την κατοχη του εχθρού) . Ετσι , σας παρακαλώ , πριν ξεκινήσετε την όποια δίκη που αφορά εμένα,( ή ((απ τα σώματα ασφαλείας)) την όποια διενέργεια ελέγχου ) , απαιτώ να μου καταθέσετε γραπτώς την θέση σας απέναντι στην προδοσία της πατρίδας , την κακουργηματική παράληψη διώξεών της και την την βίαιη κατάλυση του συντάγματος .. 1) Αν τα καταδικάζετε 2) αν τα επικροτείτε 3) αν δηλώνετε αναρμόδιοι .
Επίσης να αναφέρετε , αν υιοθετείτε , αν απορρίπτετε την Ιερή Δήλωση εφαρμογής του Αρθρου 120 , που έχω απ τίς (.......) καταθέσει στην αστυνομία
.https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%85-120-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CE%BF-24112011-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%BF/422877021088985

Aλκων είπε...

Εχεις Σύνταγμα όσο ο ΠτΔ σου σεβάστηκε την αξια του, τοσο κατά το παρελθόν οταν φρόντισε να υπαρχει σε αυτο το αρ 86 μαζι με συνεργάτες τον Α και τον Β Γνωστούς ......ταγματολογους, όσο και τώρα που δεν φροντίζει να το καταργήσει μαζι με την προοδευτική κυβέρνηση μας.
Το 120 οταν εχεις ολιγαρχική τυραννία και σε κτυπούν με κανόνια ειναι σαν να εχεις θωράκιση σπουργιτιου.
Παλεύεις με εμφανώς δυσανάλογα όπλα.

Πάνος είπε...

Το δημοψήφισμα θα μπορούσε να γίνει ακόμα και μεσω του σάΐτ που κάνουμε φορολογική δήλωση. Να οργανωθεί και να γίνει σε λιγες μερες χωρις πολλα έξοδα. Θεωρώ λαθος να γινει με την μέθοδο της δημοσκόπησης που προτείνατε.

Το δημοψήφισμα κανονικά πρεπει να γίνεται απο τους πολίτες προς την εκτελεστική εξουσία και οχι οταν φτανει το κρατος σε αδιέξοδο και σε φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων.
Δημοψήφισμα ομως πρέπει να γίνει και την απόφαση πρέπει να την παρουν οι πολίτες.

Πιστεύω οτι η οποιαδήποτε κυβέρνηση φοβάται μην κολλήσουν το "μικρόβιο" των δημοψηφισμάτων οι πολίτες γιαυτο το αποφεύγουν τοσα χρόνια.