Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γ. Κοντογιώργης, Η ιδεολογία των "μηδενικών" και η 25η Μαρτίου

Γ. Κοντογιώργης, Η ιδεολογία των "μηδενικών" και η 25η Μαρτίου
Το να μπορείς μέσα σε λίγες αράδες να πεις όλες τις ανοησίες, τα ψεύδη και τις ιδεοληψίες, με τις οποίες μας κατακλύζει σήμερα η ολιγαρχική κομματοκρατία, για να συγκαλύψει την αντιδραστική της "πολιτεία", χρειάζεται όντως ικανότητες, που ως φαίνεται διαθέτει ο τωρινός Υπουργός παιδείας. Το να επικαλείσαι όμως στην "Ελληνική Δημοκρατία" του Ρήγα για να επενδύεις με προοδευτικό πρόσημο τον αντιδραστικό ορίζοντα της ιδεολογίας σου και, μάλιστα, την πρόθεσή σου, αποτελεί πρόκληση. Η οποία, ωστόσο, όταν απευθύνεται με τη μορφή εγκυκλίου στους νέους ανθρώπους, για την 25 Μαρτίου, γίνεται επικίνδυνη. Διότι ομολογεί πρόθεση εκτροπής των μυαλών των μελλοντικών πολιτών από την πρόοδο, εγκιβωτίζοντάς τους σε έναν αξιακό, ιδεολογικό και πολιτικό μονόλογο, που έχει προ μακρού χρόνου ταξινομηθεί στο Μαυσωλείο της δεσποτικής ιστορίας. Είναι οι ίδιες ιδεολογικές αφετηρίες, που οδήγησαν τον Υπουργό να διακηρύξει, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, την αξία των "μηδενικών" στην εκπαίδευση. Να υποθέσω ότι γνώριζε ότι επειδή τα μηδενικά δεν αθροίζονται, οι "φελλοί" μπορούν να μακροημερεύουν την ηγεμονία τους στον αφρό.
(Για τον Ρήγα βλέπε: Γ. Κοντογιώργης, Ο Ρήγας, η νεοτερικότητα και το μέτρο της προόδου http://contogeorgis.blogspot.gr/2014/02/blog-post_7.html)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα παρατηρήσατε, Κε καθηγητά, την έκφραση του Υπουργού "ένας λαός ή ένα έθνος εγκαινιάζει την ύπαρξή του".
Απίστευτο;;
Λαός και Έθνος (με μικρά γράμματα, φυσικά) αποκτούν την ίδια έννοια, ειδικά στα μάτια ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!!
Και από πότε ένα Έθνος "εγκαινιάζει" την ύπαρξή του;;; Τι είναι το Έθνος;; το Mall του Λάτση να κάνει εγκαίνια;; Μήπως να παραθέσει και "μικράν δεξίωσην";;
Ποιός θα βάλει στη θέση του αυτόν τον ΑΓΡΆΜΜΑΤΟ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ και ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ "Υπουργό";;
Προετοιμάζω τα παιδιά μου για να ενωθούν ως ένας "Λαός" με όλα τα παιδιά των ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ της Πατρίδας μου.... Ελλάδα, γειά σου!

Ανώνυμος είπε...

Στο προηγούμενο σχόλιό μου, λησμόνησα να παραθέσω το link της επιστολής του "Υπουργού" Παιδείας

https://drive.google.com/file/d/0B0lGOcX2-itYV29Cb2V2MldzemdTXzlwTHFoSU1QZjZEbXpN/view

Παναγιώτης Πέττας
Αγία Παρασκευή