Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Κοντογιώργης - Οι πολιτικές της ολιγαρχίας των αγορών - 2.2.2015





https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft



Συνέντευξη του καθηγητή πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 2.2.2015 στο SBC Business Channel και στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. 

"Για να ακυρωθούν οι πολιτικές της ολιγαρχίας των αγορών πρέπει να ανατραπεί το σύστημα που της προσφέρει πολιτική ηγεμονία. Οι κοινωνίες δεν δύνανται να αντιμετωπίσουν την ολιγαρχία παλεύοντας μέσα στο σύστημά της. Είναι φτιαγμένο αποκλειστικά γι'αυτήν"

2 σχόλια:

gvam44 είπε...

Η απάντηση σας "ξηρασία" για το Ποτάμι Κε Καθηγητά "έγραψε", όπως λένε και οι έφηβοι σήμερα.
Η δε παρατήρηση του καλού δημοσιογράφου "μα τον ψήφισε τόσος κόσμος" δείχνει πόσο μακριά φαίνεται να είναι οι συνομιλητές σας από την έννοια της Δημοκρατίας.
Λέω "φαίνεται" διότι πιστεύω από την ενασχόληση μου στις λαϊκές συνελεύσεις σε διάφορες γειτονιές, ότι με την κατάλληλη ενημέρωση εύκολα θα άλλαζαν τα μυαλά.
Θέλει να προσεγγίσουμε τους πολίτες μέσα από τα ταπεινά προβλήματα τους. Είναι η τεχνική που εφαρμόζω και με δέχονται αν και πολλοί από αυτούς στρατευμένοι και μάλιστα με σκληρά κόμματα όπως Ανταρσύα, ΚΚΕ, και άλλα.

Aλκων είπε...

Ο δημοσιογράφος είναι υποψιασμένος απλά η εντολή είναι η χειραγωγητικου τύπου ενημέρωση προς διατήρηση του ολιγαρχικου πρωτυπου διακυβέρνησης ως το μοναδικού και ορθού .Ποτε δεν θα τους ακούσεις να επιβεβαιώνουν ή να ζητούν ανάλυση τέτοιων φράσεων του κου καθηγητη και σπεύδουν να καλύψουν και να αντιφωνησουν ως "εξαπτερουγα" της εξουσιας.