Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Γ. Κοντογιώργης: Ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται για τις ασπιρίνες - 13.9.2014




Γ. Κοντογιώργης: Ο πολιτικός διάλογος διεξάγεται για τις ασπιρίνες - 13.9.2014
LoMak62

Δημοσιεύτηκε στις 13 Σεπ 2014
Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 13.9.2014, στην εκπομπή "Καλημέρα ΣΚΑΪ" και στον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

8 σχόλια:

GorG είπε...

κ.Κοντογιωργη Καλησπερα,

Ηθελα να σας ρωτησω ποιο ειναι το περισσοτερο φιλοσοφικο βιβλιο σας,το διτομο ''Ελληνικο Κοσμοσυστημα''? Ποιο να κοιταξουμε?Εαν δεν εχετε συγγραψει,δωστε κανα στοιχειο!

Aλκων είπε...

Φιλοσοφικό βιβλιο ;
Δηλαδή σα να λέμε η διαφορα μεταξυ Επικουριας και της Πλατωνικής φιλοσοφίας; Ο πολιτικός επιστημών εχειαναγκαστικα στοχευμένη σκεψη και φιλοσοφεί εντός του επιστημονικού του πλαισίου Σιγουρα εχει μελετήσει βαθιά την φιλοσοφική σκεψη ανά τους αιωνες αλλιώς δεν μπορεί να οδηγθει σε συμπεράσματα για την πολιτική επιστήμη Το κοσμοσυστημα σαν λέξη ειναι εφεύρημα αυτής της σκέψης ,ολόκληρη η ορολογία της δομής της ύλης του ειναι προιόν σύνθεσης του βιολογικού δεδομένου που μελετάται.Η πολιτική ειναι μέρος της φιλοσοφικής σκέψης ανά τους αιωνες.

George Contogeorgis είπε...

Μπορειτε να αρκεσθειτε στο διτομο "Το ελληνικό κοσμοσύστημα" (Εκδόσεις Σιδέρη) και στο "Η δημοκρατία ως ελευθερία" (Εκδόσεις Πατάκη). Στο αριστερό μέρος του ιστολογίου μου υπάρχουν τα εξώφυλλα των κυριότερων βιβλίων μου.

Nikolaos P. Pappas είπε...

Κε Κοντογιώργη καλές οι επισημάνσεις, καλά συμπεράσματα, καλά και τα βιβλία αλλά μόνο θεωρία. Κάνετε προτάσεις οι οποίες χρειάζονται χρόνο και ας είμαστε ρεαλιστές, ακόμα δεν είναι η ώρα τους να γίνουν πρόταγμα.
Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι ο κόσμος ζει ένα δράμα. Οι τράπεζες και οι κυβερνήσεις του έχουν πάρει όλη την περιουσία, και αφού πρώτα έριξε τις αξίες των περιουσιών του, τώρα τις δίνει τσάμπα σε αυτούς οι οποίοι κάνουν κουμάντο (αυτοί που ποτέ δεν φαίνονται). Αφού πρώτα του έχουν υπεξαιρέσει εκατομμύρια μέσω της ανακεφαιοποιήσεως.
Απ' την θέση που είστε θα μπορούσατε να κάνετε ορισμένα πράγματα να αφυπνίσετε κάποια μερίδα του κόσμου, αλλά όπως και άλλοι προτιμάτε την εύκολη και ασφαλή θέση της απλής κριτικής. Όσο μένετε στα λόγια ο κόσμος δεν θα σας ακολουθήσει,ο κόσμος θέλει πράξεις και μέχρι στιγμής δεν έχετε κάνει κάτι συγκεκριμένο (όχι μόνο εσείς, όλοι οι καθηγητές πανεπιστημίου). Και όταν λέω πράξεις, μιλάω για δημιουργία κάποιου φορέα για την ενημέρωση πολιτών και την συλλογή υπογραφών για κάποια κίνηση. Το να λέτε απλά "κλέβουν τον λαό, και τον οδηγούν σε κινεζοποίηση" καλό είναι, αλλά πάλι στην θεωρία μένει. Ούτε καν συγκεκριμένα στοιχεία δεν δίνετε γι' αυτά που λέτε, και υπάρχουν χιλιάδες.
Δεν τα γράφω αυτά για να σας τα "χώσω", απλά σας λέω την πραγματικότητα όπως την βλέπω απ' την πλευρά μου. Δεν πιστεύω ότι θα κάνετε κάτι, αν ήταν θα το είχατε κάνει ήδη, απλά ήθελα να το επισημάνω. Καλή συνέχεια!
Νίκος Π.

Aλκων είπε...

Εαν δε διαπιστώσεις δεν μπορείς να διορθώσεις
Εαν δεν δείξεις στο συμπατριώτη σου το πρόβλημα σε όλη του την έκταση θα συνεχίζει να ψηφίζει τους κομματοκρατες να πίνει την Κολα του να ψωνίζει Ζαρα και να βρίζει τους Έλληνες που με το υστερημα τους μορφωνουν πολυγλωσσους επιστήμονες που εκγερμανιζονται με έναν αντιευρωπαικο και αντισυνταγματικό νομο απο το από ακομα.Ο Έλληνας εξάγει τα μελη της κοινωνίας του έξω επειδή δεν αισθάνεται καν κοινωνία Σιγουρα τα ανωτέρω τα κανεις λίγο πολυ κι εσύ και θεωρείς σπουδαίο να μαθαίνει το παιδί σου δυο ξένες γλώσσες από το Δημοτικό ακομα ενώ ο Γερμανός δεν το κανει γιατι ξέρει ότι η μητρική του γλώσσα πρεπει να εδραιωθεί σωστά
Με αυτα κι αλλα χειρότερα περιμενεις να βγει μπροστά ο καθηγητής με λυσεις οταν οι λυσεις ειναι η υπέρβαση και η υπέρβαση γίνεται μεσα στον καθενα μας Διάβασε και το Πλούτος κι ανισότητα από τις εκδόσεις 8,και θα καταλάβεις γιατι δεν θελεις κριάρι οδηγό αλλα αποκοπαδοποιηση της κοινωνίας που τη ρουφά η τρύπα της Γερμανίας.

Aλκων είπε...

Απόδειξη των όσων αναφέρω ειναι η φράση που ξεστόμισε γραμματέας διοικητικου δικαστηρίου της Ελλάδας και την επαναλαμβάνει ως διδαχή στα παιδιά του οτι"όσο υπαρχει η Αγία Τρόικα εδω μεσα μη φοβάσαι τίποτα"Επειδη λέει η Τρόικα κατάργησε τους φόρους για την προίκα της Σοφιας που επέβαλαν οι Γλιξμπουργκ και πολυ ορθά φορολογεί την κατοικία Μόνο που αγνοεί ότι ανεκαθεν τις κατοικίες των Ελληνων τις βομβάρδιζαν αυτοι που θαυμάζει και ότι μας ξεριζωναν από αυτές Δεν υπήρξε ποτέ η κοινωνία μας ελευθερη να εκφράσει τις ανάγκες της και να αυτοπροσδιοριστει.Ο Έλληνας έκανε σύμβολο τη γη του και το κεραμμυδι του για να μπορεί να πολλαπλασιαστεί χωρίς φόβο Βαλε τον Κοντογιωργη να διδαξει σε αυτόν τον υπαλληλο που δεν κατανοει την ιστορια του αυτα που ήδη εχει γράψει στα βιβλια του κα σποκαλεις θεωρια. Ότι από το 1830 Ειμαστε προτεκτοράτο ειδικού σκοπού με ξενους και προσκυνημενους ολιγάρχες.Η κοινωνία σου εχει εξαρτημένα αντανακλαστικά που την εμποδίζουν να δει οπως καταλαβαίνω ο καθηγητής που κανει το καθήκον του σαν Έλληνας ,ματαιοπονει.

Nikolaos P. Pappas είπε...

Την στιγμή που συντελείται ένα τόσο μεγάλης εκτάσεως έγκλημα απ' τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις και ο κόσμος δεν έχει να φάει, αυτά που λες φίλε Άλκων μου ακούγονται σαν φληναφήματα.
Καλές οι θεωρίες, αλλά η κοινωνία χρειάζεται μια άμεση λύση γρήγορα.
Ο Κος Κοντογιώργης διδάσκει την γνωσιολογία την οποία προτείνει (την οποία είχα την τύχη να διδαχτώ κι εγώ), αλλά άμεση λύση δεν δίνει σε αυτό που γίνεται (ας είμαστε ειλικρινείς).
Κάποιοι πρέπει να βγουν μπροστά για να αποκαλύψουν με στοιχεία στον κόσμο την κλοπή του δημοσίου χρήματος που έγινε απ' τις τράπεζες μέσω του ΕΣΠΑ και της ανακεφαλαιοποιήσεως, και να πάνε αυτοί που πρέπει στην φυλακή. Σου μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα. Τώρα η κομματοκρατία είναι σίγουρα η αιτία του προβλήματος, αλλά μέχρι να το καταλάβει ο κόσμος, θα έχει πάει ήδη στο ξόδι...

Aλκων είπε...

Για να δεχτεί φίλτατε ένας λαός την αφαίμαξη που περιγραφεις αλυσοδεθηκε πρώτα με αυτα που αποκαλεσες απερίσκεπτα ως φλιναφληματα
Ματαιωπονω διαλεγομενος
Με διάνοιες που αρνούνται να δουν το δάσος και βλέπουν το δενδρο