Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Γιώργος Κοντογιώργης, Οι πολίτες απορρίπτουν την κομματοκρατία



Οι πολίτες απορρίπτουν την κομματοκρατία, Στο Κόντρα Τσάνελ, στις 29/5/2014
https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft



Ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής του Kontra Channel "Επί του Πιεστηρίου" της 26.5.2014.

8 σχόλια:

Aλκων είπε...

Θα παραμένω με την απορία για το πως ανέχεστε το θέατρο το παραλόγου στα μαγαζιά τύπου ΜΜΕ, των εργολάβων συνεταίρων του ξένου παράγοντα που χειραγωγεί τον τόπο.
Κανένα απολύτως ΜΜΕ, εάν ακολουθησετε το ίχνος του χρήματος δεν είναι αθώο.
Το ξέρετε επειδή είστε διαβασμένος και άρα υποψιασμένος. Το ξέρουμε επειδή το διαπιστώνουμε καθημερινά στην πραξη κι ας μας υποτιμουν.
Εμείς όμως όταν σας παρακολουθούμε να διαλέγεστε με Κουρηδες, Αυτιαδες Παπαδακηδες κλπ συνοδευόμενος από τους γνωστούς αγνώστους ολιγαρχες και βοηθούς εκπληρώσεώς των, αναρωτιόμαστε ποιός κοροϊδεύει ποιόν, και δεν εννοω οτι εσεις έχετε τέτοια προθεση προε εμας.
Φυσικά και οι κοιμώμενοι δεν θα ξυπνήσουν ακούγοντας σας, όσο το συγκαταβατικό ύφος των Κουρηδων και των αυτιαδων θα συγκαλύπτει την "μαεστρία" με την οποία διακόπτουν το λόγο σας για να τον εμποδισουν, σε σημείο να έχουν γίνει προβλέψιμοι και βαρετοί.
Αγαπητέ μου κε καθηγητά. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι ο σκοπός εξαγνίζει τα μέσα, για να σωθεί ο τόπος, επειδή πιστευετε οτι δια του αρρώστου ΜΜΕ είναι δυνατό να περάσει και το υγιές στην Κοινωνία, σας βεβαιώ ότι εκείνοι που έμαθαν στην αρρώστια και κάθονται στον καναπέ, έχουν σοβαρά εξασθενήσει νοητικά και ψυχικά λογω ακριβώς της επιθεσης που δεχονται από τους ολιγαρχες δια της συμφυτης με αυτην εξάρτησης που το ίδιο το μέσο συντηρεί. Δεν θα μπουν στη διαδικασία να σηκωθούν από τον καναπέ να διαβάσουν όσα γράφετε κι αν το κάνουν θα αποτυχουν αμεσως επειδη τους πείθουν καθημερινά τα ΜΜΕ που σας προβαλουν γι αυτο το λογο ακριβως ότι η σήψη είναι ο φυσικός προορισμός τους και η υπέρβασή της, ο θάνατος τους.
Εγώ διαγιγνώσκω τις προθέσεις σας και σας κατανοώ επειδή δεν έχω τηλεόραση κι επειδή έμαθα ότι οι φωνές στην έρημο των ΜΜΕ είναι σπάνιο να ξεσηκώσουν τα πλήθη που κοιμούνται τεχνητά.

Unknown είπε...

Τι θα εκανε τον κοσμο να ξυπνησει πιστευεται εσεις,ειναι καλυτερα να μην ακουγεται η Δημοκρατικη φωνη του κ. Κοντογιωργη,προσωπικα εγω ημουν μια περιπτωση που αφυπνιστηκε απο τον καθηγητη...κατι αλλο περα απο την μοιρολατρια,εχετε να μας προτεινεται...θα ηταν πολυ πιο ενδιαφερον...

Aλκων είπε...

Θα μείνω στα μοιρολόγια για λόγους πρόκλησης στους αναγνώστες όπως εσείς και λογω επίγνωσης του φαινόμενου που περιγράφει ο κος Καθηγητής τέλεια
Το περιγράφει τελεια, αλλά για να ανατραπεί πρέπει να έχετε μπροστά σας όχι μόνο εσείς αλλά όλη η κοινωνία, τη γνωσιολογία που τον έκανε να υπακούσει στην αναγκαιότητα της περιγραφής του βίου της πρώτα με τα γραπτά του εδώ και δεκαετίες και τώρα δια των ΜΜΕ. Ο βιος των κοινωνιών δεν αλλάζει επειδή εσείς αφυπνιστήκατε ως λέτε από την τηλεόραση και ακούσατε το Δημοκρατικό λόγο του κου Καθηγητή .
Για να καταλάβεις τι είναι δημοκρατία πρέπει να τη βιώσεις, ότι δεν σ αφήνουν να το βιώσεις θα πρέπει να σε αφήσουν τουλάχιστον να το αναθυμηθείς . Ρωτήστε τον κον καθηγητή πόσο άμεσα μπορεί να γίνει αυτό, ακόμα κι αν ολόκληρη η ελληνική κοινωνία αφυπνιστεί δια των ΜΜΕ, επειδή έπεσε ο σπόρος του δημοκρατικού λόγου του αγαπητού κου καθηγητή σε αυτά.Γυρίστε γύρω σας μέσα στην κοινωνία και προσπαθήστε το δώρο της αφύπνισης να το μετακενώσετε και σε άλλους. Μετά ένα έτος ελάτε εδω να με ψέξετε για τα μοιρολόγια μου έχοντας καταφέρει αυτό που πιστεύετε πως κατορθώσατε ήδη εσείς μέσω της ακρόασης και ως ζηλωτης .
Έχετε ακόμη πολύ δρόμο αγαπητέ μου, αφού πρώτα όμως διαβάσετε όλα τα βιβλία του κου καθηγητή και βάλετε και τους γύρω σας να το πράξουν.
Το γεγονός ότι ειρωνικά μου ζητάτε να σας δώσω τη λύση ενώ εσείς ως λέτε αφυπνιστήκατε δια του λόγου του καθηγητή δίνει με ακρίβεια τα όρια του χρόνου για την σωτηρία της Κοινωνίας . Η συμπεριφορά σας είναι όμοια μ’ εκείνου που ξεμεθά απότομα Μέχρι να κόψετε όμως τα βαριά ναρκωτικά του συστήματος και να ενωθείτε με πολλούς ακόμα μέσα στις κοινωνίες που μαστίζονται από τους ολιγάρχες παγκοσμίως, μου επιτρέπω τα μοιρολόγια.

Aλκων είπε...

Ο αφυπνισμενος πάντως δεν ψηφίζει κανένα συστημικό εργαλείο εκβιαζομενος Γιατί απλα δε μετέχει στην παρωδία της Δημοκρατίας που λέγεται κοινοβουλευτισμός και διασφαλίζει μόνο την ολιγαρχια .Οταν κοιτάτε στην τηλεόραση αυτό να το θυμάστε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Κοντογιώργη, πράττετε πολύ σωστά που παρουσιάζεστε στα κανάλια και μπορούμε να ακούμε έναν γνήσιο δημοκράτη με εξεγερσιακή δυναμική. Εγώ προσωπικά σας γνώρισα από την τηλεόραση και σε συνδιασμό με το τελευταίο βιβλίο σας, τους ολιγάρχες το οποίο μελέτησα, κατανόησα τη σαθρότητα αυτού του πολιτεύματος που αποκαλείται ''αστική δημοκρατία''και την υπονόμευση της συλλογικότητας του Έλληνα που μας έχει υποβάλλει η πολιτική τάξη. Δυστυχώς, η αριστερά -χώρος από τον οποίο προέρχομαι ιδεολογικά- δεν έχει κατανοήσει τίποτα από τον εμβριθή λόγο σας, καθώς έχει εναρμονιστεί πλήρως με τη νεοφιλελεύθερη τάξη πραγμάτων. Ελπίζω, ο λαός να θέσει σύντομα ένα πρόταγμα προς την πρόοδο για την ανατροπή του καθεστώτος.

Aλκων είπε...

Μέσω της τηλεορασης ,ο Θεός να την ευλογεί και τους ιερείς της μαζί,θα καυανοησει ο Λαός τι του συμβαινει και θα οδηγηθεί στην ανατροπή
Τελικά έχετε δίκαιο αρκει ομως να με βεβαιωσετε ότι η αφύπνιση σας είχε ως αποτέλεσμα την πληρη αποχή από τις πρόσφατες εκλογές
Μόνο τότε υπαρχει αμυδρά ελπίδα και γι άλλους τυφλους

Ανώνυμος είπε...

Αν και δεν έχει νόημα αυτός ο διάλογος, εγώ προσωπικά συμμετείχα στις εκλογές του 2009 (όταν και συμπλήρωνα τα 18 μου έτη) και του 2012, ψηφίζοντας αριστερά και ακροαριστερά κόμματα. Στις εκλογές που προηγήθηκαν προ ολίγων ημερών, όμως, δεν συμμετείχα και ούτε θα συμμετέχω στις επόμενες. Η αφύπνιση των πολιτών είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων και σίγουρα όχι μόνο αν θα τύχει να ακούσει τον Κ. Κοντογιώργη στην τηλεόραση. Εγώ απλά ανέφερα ότι αντιλήφθηκα κάποιες αλήθειες που τις αγνοούσα τόσο καιρό και ήτανε πραγματικά καίριες.

Aλκων είπε...

Τέλεια Τώρα βγείτε έξω και προσπαθείστε να βοηθήσετε τους πολίτες να καταλάβουν τη δυναμη της κοινωνίας υπέρβατικά και με τη σύνθεση των όσων γραφει ο κός Καθηγητής για το αναγκαίο μελλον των κοινωνιών Μετά από ποσά έτη αυτή η συνειδητοποίηση θα μας δώσει πίσω το χώρο εντός του οποιου θα βιώνει δημοκρατικά ο ελληνισμός (εαν υπαρχει φυσικά τέτοιος εως τότε)
Είμαστε το προιον των μύθων που μας επιβάλλονται από ισχυρα παγκόσμια κεντρα Οι υπερβάσεις θέλουν το απαραιτητο φως για να συμβούν ο καθηγητής το δείχνει Όμως η εγκεφαλική ατροφία ειναι δύσκολο να υπερνικηθει