Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Εκλογές με διλήμματα αντί για προγράμματα και απόδοση λογαριασμών- 9.5.2014




https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft



Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 9.5.2014.

6 σχόλια:

Aλκων είπε...

Πρεπει να εχει κανεις ολυμπιο χαρακτηρα για να μιλα με τους χειροτερους παγκοσμιως επαγγελματιες της πολιτικης Οταν μαλλιστα ειδα τους συνεργατες των ηγεμονων της εγχωριας κομματοκρατιας τοσο στο Πανεπιστημειο οσο και στον εππαγγελματικο βιο να προβαλλονται ως σωτηρια ανταλλακτικα με το ΣΥΡΙΖΑ, καταλαβα το τραγικο και το γελοιον του μονοδρομου της σωτηριας μας

κοινον κιλελερ είπε...

Αξιότιμε κύριε Καθηγητά.
Ορθώς,κατά την άποψή μας,λαλείς.Η Πατρίδα μας λεηλατήθηκε.Αυτουργοί οι σκοτεινοί "πεφωτισμένοι" των λεσχών,ομίλων,στοών,κ.λ.π "φιλανθρωπικών ιδρυμάτων",με εξωχώριες έδρες.Είτε ως ηθικοί αυτουργοί-εντολείς,είτε ως φυσικοί αυτουργοί-εντολοδόχοι(τα πρόθυμα εσωτερικά "ελληνικά" χέρια.)Η (δια)κομματοκρατία είναι το εργαλείο τους.Η απαλλαγή και λύτρωση από το ολιγαρχικό καθεστώς δεν θα έλθει από άλλους "πεφωτισμένους" δια της ανακυκλώσεως ή της αναπαλαιώσεως του "συστήματος", δια χρισμάτων που θα δοθούν και πάλι από ξένες πρεσβείες. Η Έγερσή μας(Κυριακή του Παραλύτου σήμερα) βρίσκεται στις Καρδιές και στα Χέρια μας. Ο Άνθρωπός μας ( άνθρωπο ουκ έχω!, είπε ο Παράλυτος στον Κύριό μας) είμαστε ΕΜΕΊΣ. Η κολυμβήθρα είναι η Αγιασμένη με αίματα και ιδρώτες Παράδοσή μας. Αυτή θα μας Αγιάσει αρκεί ως ένας άνθρωπος, ως μία βροχή, να βουτήξουμε σ'αυτή.Τα "κοινά", η Ελληνική Κοινότητα θα μας ανοίξουν τα φτερά. Η ομότιμη διακοινοτική συνέργεια με μετακλητούς αντιπροσώπους από την βάση μέχρι την κορυφή θα αναδείξει Ελληνικούς Έλληνες, εξ Ελλήνων ή εξ αλλοεθνών, Οικουμενικούς Αποστόλους/Διακόνους της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης. Αλλιώς, κατ'εμάς, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε την κάπα αλλιώς.

Unknown είπε...

Άλλα λέγατε, άλλα καταλαβαίνανε, άλλα ρωτάγατε, άλλα απαντούσαν. Γενικώς για κλωτσιές τα σαϊνια της εγχώριας πολιτικής που θέλουν και τη ψήφο μας...

yiorgos είπε...

Οι ίδιοι άνθρωποι που καταστρέψανε τα πάντα, μας ζητάνε να μας λύσουν τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τις δικές τους επιλογές.
Επιλογές, που δεν ήταν αποτελέσματα της βλακείας τους, αλλά πάρθηκαν εξαιτίας των εντολών των "αφεντικών" τους.
Αυτοί καταστρέψανε την εθνική παραγωγή και άρα αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων στην ανεργία.
Αυτοί οδήγησαν τα εκατομμύρια των Ελλήνων κάτω από τα όρια της φτώχειας.

yiorgos είπε...

Η μεταπολίτευση "πεθαίνει" μέσα στο "οικοσύστημα" που η ίδια έφτιαξε για τον εαυτό της. Η ψευδοδημοκρατική —και ως εκ τούτου η πλέον βρομερή— μορφή του πολιτικού συστήματος της νεότερης ιστορίας μας "πεθαίνει" μέσα στον "βόθρο". Στον "βόθρο" των δικών της "περιττωμάτων". Στον "βόθρο" της διαφθοράς, της προδοσίας και της αναξιοκρατίας. Μαζί μ' αυτήν αναγκαστικά θα παρασυρθούν στο "θάνατο" και όλοι οι μηχανισμοί, που της έδωσαν αυτήν την παθογένεια.

yiorgos είπε...

O OAEE είναι η τσέπη και το κομπόδεμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Ελλάδα. Γύρω από αυτό το ιδιωτικό κομπόδεμα έχουν γίνει εγκλήματα, που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Εγκλήματα, που κάνουν το έγκλημα του χρηματιστηρίου να φαίνεται ως ένα απλό πταίσμα.
Δεκάδες δισεκατομυρίων ευρώ έχουν στην κυριολεξία κλαπεί από ένα ιδιωτικών συμφερόντων ίδρυμα, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες ενός άπληστου και αχάριστου κράτους. Ενός κράτους, που στην κυριολεξία χτίστηκε στις πλάτες του πιο αδύναμου και φτωχού από τους κοινωνικούς εταίρους. Ενός κράτους, το οποίο απάλλασσε τους πλούσιους και ισχυρούς από τους φόρους, κλέβοντας τις εισφορές των φτωχών εργαζομένων. Ενός κράτους, που ήταν γενναιόδωρο απέναντι στους υπαλλήλους του, κλέβοντας τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.