Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Τα Μ.Μ.Ε. ως πεδίον παραγωγής πολιτικής - 10.3.2014

)


https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjd40KrMxip-Md2IOuX3Qdwl0UDMiSiPoHzUV9DwfHLXjN0HWKYwFlkYrS3z5zxMcF0PS733wPrT_KgPBxkWV7v9ogBRKdjRjTZubDIzIU-uNkyiBDOJL7QGGPTAiSvS0HmGcM1WqGZS3OYn1VjQQZ2RQ0=s0-d-e1-ft



Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Στον ενικό" του Νίκου Χατζηνικολάου της 10.3.2014, με θέμα «Τα Μ.Μ.Ε. και ο ρόλος των δημοσιογράφων στην εποχή του μνημονίου».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί σε μια εκπομπή 180 λεπτών δεν σας άφησαν να μιλήσετε ούτε 10; Μήπως θα πρέπει πριν πάτε, να ζητάτε να έχετε έναν σεβαστό χρόνο στην διαθεσή σας και να μην σας διακόπτουν;
Νίκος Π.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την άποψη πως προσχηματικά καλούν στις εκπομπές τους ορισμένοι τον καθηγητή, αντιλαμβανόμενοι ότι για πρώτη φορά αρθρώνεται συγκροτημένος δημόσιος λόγος, που διαπερνά τη κοινωνική "ραχοκοκαλιά" και θέτει την κοινή λογική/τον δημόσιο σκοπό προς όφελος της κοινωνίας, χωρίς δημαγωγίες, αλλά συνδυάζοντας την επιστημονική επάρκεια με την ικανότητα μετάδοσης απλών και αντιληπτών μηνυμάτων.
Σε άλλες περιπτώσεις, αν ο λόγος του καθηγητή δεν ήταν ουσιαστικός και η κοινωνία δεν τον είχε σε τέτοια εκτίμηση, σιγά μη τον άφηναν να αρθρώσει μια λέξη.
Ακόμα και αν υποστήριζε τα ίδια πράγματα.
Το διαδίκτυο συνέβαλε στο να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τον κύριο Κοντογιώργη, αφού ακόμα και τα βασικά συγγράμματα σπουδών είχαν αναφορές περιληπτικές στο έργο του, που δεδομένης της κατεστημένης κρατικής γνώσης και αυτά μπορεί να μην περνούσαν, να μην αποδίδονταν σωστά.

Ευτυχώς για την κοινωνία, άξιοι άνθρωποι σαν τον κ. Κοντογιώργη, μπόρεσαν σε ανύποπτο χρόνο και ανέδειξαν τις δυνατότητές τους για να μπορούμε να ακούμε μια νηφάλια και συνάμα σθεντόρια και υπεύθυνη φωνή.


Aλκων είπε...

Το άλοθι των ολιγαρχών ειναι η Δημοκρατία
Η άμβλυνση των εντυπώσεων δια των μεθοδεύσεων της υποβάθμισης του ορθού λόγου ειναι η συνταγή των Μιντιαρχων και της Χουντας τους
Περιμένατε δάφνες εσείς για εκείνον που τους ξεμπροστιαζει;
Ίσα ίσα που τον επαληθεύουν ανά πάσα στιγμη με τη συμπεριφορά τους.