Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Διάλεξη Γ.Κοντογιώργης, "Ο κοινωνικός τόπος του δημοτικού τραγουδιού. Το ατομικό και το συλλογικό στον λαϊκό στοχασμό".ΤΟΜΕΑΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
EKTH ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ο Τομέας Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, με εισήγηση του καθηγητή Λαογραφίας Μηνά Αλ. Αλεξιάδη, καθιέρωσε Ετήσια Σεμιναριακή Διάλεξη, η οποία γίνεται κάθε φορά στη μνήμη ενός επιφανούς Έλληνα ή ξένου λαογράφου.
            Η έκτη διάλεξη είναι αφιερωμένη στη Μνήμη του πρώτου Καθηγητή Λαογραφίας στη Φιλοσοφική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δημητρίου Στ. Λουκάτου (1908-2003).  Η εφετινή διάλεξη θα γίνει από τον καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου, μελετητή του δημοτικού τραγουδιού Γιώργο Κοντογιώργη και θα έχει ως θέμα: "Ο κοινωνικός τόπος του δημοτικού τραγουδιού. Το ατομικό και το συλλογικό στον λαϊκό στοχασμό".
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη,  5  Μαρτίου 2014 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).
Την επιστημονική αυτή εκδήλωση θα προλογίσει ο καθηγητής Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης και θα χαιρετίσουν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Κοντός, η Κοσμητεύουσα της Φιλοσοφικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου και ο Διευθυντής του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας, καθηγητής Ιωάννης Πολέμης.
Στο έργο του καθηγητή Δημητρίου Σ. Λουκάτου θα αναφερθεί ο Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας Γεώργιος Θανόπουλος ενώ τον Ομιλητή θα παρουσιάσει ο υποψήφιος διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου Παύλος Καρούσος. Την όλη Εκδήλωση θα παρουσιάσει η επιστημονική συνεργάτιδα του Σπουδαστηρίου Λαογραφίας της Φιλοσοφικής Σχολής, φιλόλογος Πόπη Ξανθάκου.
Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: