Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Σύνταγμα, ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιοσύνη και πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα των μνημονίων - 30.1.2014

Ο Καθηγητής Γ. Κοντογιώργης (ομού με τους καθ. Β. Φίλιας, Δ. Καλτσώνης και Γ. Κατρούγκαλος) απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής "Ελεύθερος Σκοπευτής" της 30.1.2014 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, σχετικά με το σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα των μνημονίων.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κυριε καθηγητα
Ξαφνικα ενδιαφρομαστε ολοι για το εξαμβλωματικο Συνταγμα της Ελλαδας που εχει μεσα τις διταξεις του Οθωνειου Συνταγματος οπως ομολογησε σε εκπομπη ο Προκοπης Παυλοπουλος και ειναι το αρθρ 86 Ξαφνικα ενδιαφερθηκε ο δημοσιογραφος για τα ατομικα δικαιωματα στον τοπο μας και σας εκαλεσε να τον ενισχυσετε ενω εσεις εχετε ηδη εκφρασει οτι αυτα που εχουν πρωτα εξαφανιστει ηταν τα δικαιωματα μας τα κοινωνικα και τα πολιτικα και τελευταια τα ατομικα, τα οποία παραβιαζονται από τα νεοφιλευεθερα ανρθωποειδη της ΕΕ και της Αμερικης κατα κορον.
Τα συνταγματα ολης της Ευρωπης δεν ηταν ποτε Δημοκρατικα οπως εσεις εχετε αποδειξει.
Επομενως γιατι να αποτελει εξαιρεση το Συνταγμα του καταπαραγγελια ελεγχομενου προτεκτορατου που ιδρυθηκε το 1830;
Ειναι ανωφελο να συζηταμε με τον παπαγαλο της Ελληνικης τηλεορασης για τους Μαιντανους της εγχωριας ολιγαρχιαςβοηθους εκπληρωσεως τον ξεων συναδελφων τους που μας ελεγχουν.
Εμεις θεωρουμε οτι οι ανθρωποι σαν τον Τραγκα ξαφνικα και πολυ οψιμα πανω στο νεκροκρεβατο του λαου βγαζουν λεφταδακια κομιζοντας γλαυκας εις Αθηνας και καλωντας ανρθωπους οπως εσεις να τους βοηθησουν σε αυτο που λεγεται τηλεθεαση. Ξερουμε τι ειναι τα ΜΜΕ και οι ιερεις και μαγοι τους Φυσικα γνωριζουμε οτι εσεις ολα αυτα που αναφερετε στην εκπομπη τα εχετε ηδη πει και γραψει χρονια τωρα, οταν τολμησατε να συγκρουστειτε με τις δυναμεις που εφεραν τη χωρα μας στην καταστροφη. Πρεπει οωμς κε Καθηγητα να τελειωνει η φαρσοκωμοδια αυτη των ΜΜΕ Δεν αντεχουμε το αεναο θεωρητικο ραπισμα το ευγενικο στους ενοχους του θανατου μας από τους ανθρωπους που εκπροσωπουν την κοινη λογικη και την ορθη κριση οπως ειστε κι εσεις.
Πρεπει να περασουμε στην επομενη φαση και αυτη η επομενη φαση απαιτει μεθοδικο ξηλωμα ολοκληρης της κομματοκρατιας και των ανταλλακτικων που ετοιμαζονται να εναλλχαθουν στην εξουσια ως σωτηρια εργαλεια στις επομενες εκλογες. Πρεπει να τολμησουν να εμφανιστουν ενωπιον του λαου αμς φωνες της λογικης και εντιμοι πολιτες που θα αναλαβουν χωρις εξαρτησεις και ειλικρινα να πουνε την αληθεια και να προτεινουν λυσεις.

NO MORE

Ανώνυμος είπε...

Δείτε καθηγητάδες που μας διδάσκουν. Υπερασπίζονται με πάθος το πολιτικό σύστημα και ονομάζουν "χρυσαυγίτες" όσους διαφωνούνε! Προφανώς δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, τι είδους επιστήμη κάνουν ένας Θεός ξέρει...

Κε καθηγητά αφού σας βρίζουνε καλά το πάτε!
Νίκος Π.

Ανώνυμος είπε...

Kαλά το πάει αλλα που παει ολο αυτο ;
Δεν εχουμε χρονο κυριε Νικο
Βεβαια ο κος καθηγητης δινει χρονο τοσο οσο χρειαζεται επειδη ξερει οτι άμεσα δεν θα γινει τιποτα
Ξερει καλα και το εχει γραψει οτι σε απωτατους χρονους η ανθρωποτητα θα κατορθωσει να ελθει εκει που ο ιδιος θεωρει οτι θα καταληξει.
Αντιλογος ακομη δεν διατυπωθηκε στο μοντελο πουε χει επιτυχημενα ομολογω δομησει

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει απεχθέστερη και πιο ανέντιμη πρακτική, από αυτήν της απαξίωσης ενός επιχειρήματος μέσα από την διαδικασία της αυθαίρετης στοχοποίησης του ομιλούντος.
Δεν άντεξε ο απολογητής του συστήματος, με το που άρθρωσε μια ολοκληρωμένη άποψη ο καθηγητής, "χίμηξε" προς την ίδια κατεύθυνση που λειτουργούν όλοι αυτοί.
Θα έπρεπε φαίνεται ένας πολιτικός επιστήμονας της αναγνώρισης του κ. Κοντογιώργη να λειτουργεί ως παραστάτης του λεηλατικού κράτους, για να είναι αρεστός.
Ειδάλλως είναι "τάδε"...

Τι να πει κανείς;
Ευτυχώς η ακεραιότητα και ο συγκροτημένος λόγος του καθηγητή, επέτρεψαν να ενημερωθούμε νηφάλια και υπεύθυνα.


Γιώργος Π.

Ορσαλία Συντελή είπε...

Δεν χρειαζεται να αναφερθω και παλι στην ολοκληρωμενη σκεψη επιστημονικη ορθοτητα και αρτιοτητα των λογων του καθηγητη Κοντογιωργη.
Λυπαμαι ομως που διαπιστωνω οτι επιμενουν ακομη οι ελληνες να θελουν να ενημερωθουν για οσα ο κος καθηγητης εχει γραψει μεσω των ΜΜΕ που το μονο που κανουν ειναι να κατακερματιζουν και να απαξιωνουν και να αλοιωνουν την αληθεια με πολυ γνωστες μεθοδους.
Για εμας που πεταταξαμε την τηλεοραση τα βιβλια ειναι οπλο εναντια στην αγραμματοσυνη, την χειραγωγηση και την αγνοια.

Ανώνυμος είπε...

@2:17
Την απαντηση της εδωσες μονος σου. Δεν θα αλλαξει τιποτα βραχυπροθεσμα, οποτε δεν παει πουθενα.
Αλλα τουλαχιστον να ακουγεται το ποια ειναι η πραγματικοτητα για το ποσο ολιγαρχικες ειναι οι αποψεις που ακουγονται απ τους σημερινους "δημοκρατικους". Κατι ειναι κι αυτο!
Νίκος Π.

Ανώνυμος είπε...

Το κακο Γιωργο Π ειναι οτι αφου ψηφισαμε Σαμαραδες, Καρατζαφερηδες Παπανδρεου και ζουσαμε στον ωκεανο της ολιγαρχιας, θελουμε τωρα να ακουμε οτι ειχε γραφτει από ανθrωπους οπως ο καθηγητης Κοντογιωργης, για την εθελοτυφλια μας και την εμμονη μας στην ιδωτεια που ειναι το κυριο χαρακτηριστικο της κοινωνιας στα ολιγαρχικα καθεστωτα.
Ειναι τοσο ανοητο πλεον να θελουμε να το ακουμε και να ετοιμαζομαστε ( βαζω στοιχημα θα ψηφισετε καποιο κομμα εσεις από τα ανθυποκομματιδια που ετοιμαζονται για συνεξουσια) να επαναλαβουμε ως καθεξιν εγκλημaτιες τα ιδια κριματα

Ανώνυμος είπε...

το σχολιο μου αφορα τον κον Ν Π
μπερδευτικα με τα Π
συγνωμη

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας,

κατά τη γνώμη μου, εχοντας μελετήσει το συγγραφικό έργο του καθηγητή, θεωρώ ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η κοινωνία χειραγωγείται και την έχουν εγκιβωτίσει στο καθεστώς του ιδιώτη.
Δεν κατέχουμε την αρμοδιότητα του εντολέα, αλλά του νομιμοποιητή μεταξύ των "εναλλακτικών" λύσεων, που διαμορφώνουν κάθε 4 χρόνια οι μηχανισμοί της κομματοκρατίας.
Αυτό το λεηλατικό πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει να διαμορφώνει τους όρους της αυτοαναπαραγωγής του, αξιοποιώντας τη νομοθεσία, τη δημόσια διοίκηση και φυσικά μέσω της λεηλασίας του κράτους και της ταύτισής του με το πολιτικό σύστημα.

Το ζήτημα θεωρώ, είναι να εμπεδώσουμε την θέση που μας έχουν επιφυλάξει και να αντιδράσουμε δημιουργικά.
Εκεί παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι ειδικότερες επιστημονικές παρατηρήσεις και προτάσεις του κυρίου Κοντογιώργη.
Ενδεχομένως, με βάση την τυπολογία της ιδιότητας του πολίτη σε κάθε περίπτωση, θα μας ταξινομούσε η επιστημονική πρόσληψη του καθηγητή σε μια προ-αντιπροσωπευτική πολιτεία, με την ιδιότητα του πολίτη να είναι ατελής (Πολίτης και Πόλις. Έννοια και τυπολογία της πολιτειότητας, 2003).

Διορθώστε με -ή συμπληρώστε-παρακαλώ οι αρμόδιοι επί του θέματος, αν κάπου σφάλλω.

Γιώργος Π.

Ανώνυμος είπε...

ότι η κοινωνία χειραγωγείται και την έχουν εγκιβωτίσει στο καθεστώς του ιδιώτη.

Ποιος την χειραγωγει και γιατι;
Το αιτιο της καταστασης αυτης θελω να το προσιδοριστε μεσα σας
Γιατι οι κοινωνιες αφηνονται κατα καποιο τροπο και χειραγωγουνται;
Γιαμε μενα δεν ειναι ολες οι απραμετροι στο τραπεζι της συζητησης
γι αυτο και δεν αντιλαμβανονται οπι περισσοτεροι το προβλημα Η εξισωση σς δηλωαδη εχει ελλειψεις παραγοντικες

George Contogeorgis είπε...

Να μην αρκείσθε να με "ακούτε", αλλά το "άκουσμα" να είναι αφορμή ή αιτία να με διαβάζετε. Η τηλεόραση δεν αναλύει, δίνει "τίτλους" και δημιουγεί κίνητρο. Στα έργα μου τα αναλύω διεξοδικά όλα αυτά.