Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Γιώργος Κοντογιώργης, Το πολιτικό σύστημα, η ΧΑ και η τρομοκρατία, ως συγκοινωνούντα δοχεία







Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 4.11.2013, στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, για το πολιτικό σύστημα και των φαινομένων της Χρυσής Αυγής και της τρομοκρατίας.

1 σχόλιο:

Ορσαλία Συντελή είπε...

Από την αντίδραση και το βλέμμα του δημοσιογράφου και μόνο κατάλαβα ότι η κοινή λογική θα αποκαλείται για χρόνια ίσως «θεωρητικολογία» από τους ανθρώπους των ΜΜΕ. Επίσης κατάλαβα κύριε καθηγητά ότι φοβάστε κατά έναν τρόπο, να κοινοποιήσετε δημόσια την αλήθεια που ξέρετε και την ξέρουμε αρκετοί από εμάς τους συμπολίτες σας .
Ο κόσμος όμως έξω βοά . Η χειραγώγηση με τον κύκλο αίματος και δια της Χρυσής αυγής ως πολιορκητικού κριού της κοινωνίας μας είναι εμφανέστατη. Γενικά με τα άκρα έπαιζαν πάντα κι έτσι γίνεται σε όλες τις κοινωνίες που εισήρθε το ΔΝΤ Δράση και αντίδραση και βαλβίδες του συστήματος γνωστές. Το θέατρο τους είναι κακοπαιγμενο, δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα γιατί μας υποτιμούσαν και μας υποτιμούν.
Όσο σκληρή κι αν είναι όμως πρέπει να ακουστεί. Μη τηρείτε ούτε από ευγένεια τα δημοσιογραφικά πρέπει, όσο διαλέγεσθε με ανθρώπους σαν το δημοσιογράφο που παρενέβαινε στην εν λογω εκπομπή.
Πρέπει κάποτε να τελειώσει η φαρσοκωμωδία του τραγικά γελοίου, που μας οδήγησε στην εξηλιθιωση και την κοινωνική εξαθλίωση και ο δικός σας λόγος είναι δυνατό να το καταφέρει εξ όσων έχω ήδη αντιληφτεί από τα γραπτά σας.
Την επομένη φορά περιμένω να ακούσω αυτό που όλοι όσοι κατανοούμε το λόγο σας ξέρουμε και φωνάζουμε έκτος γυαλιού, τη δραματική αλήθεια μας.