Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γ. Κοντογιώργης, Γιατί πρέπει να ανασταλεί το άρθρο 86 του Συντάγματος

Γιώργος Κοντογιώργης

Ο Γιώργος Κοντογιώργης στο ραδιόφωνο του Σκάι (με τον Γιώργο Αυτιά, στις 19.1.2013), αναλύει τους λόγους που επιβάλλεται να τεθεί το ζήτημα της αναστολής του άρθρου 86 του Συντάγματος, που θέτει την πολιτική τάξη υπεράνω του νόμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μεταξύ άλλων την πολιτική επιστήμη έχουν απασχολήσει και ζητήματα σχέσης ΜΜΕ και πολιτικής.
Ερώτηση:
Στη βάση εξορθολογισμού του κράτους γιατί ενώ μπορούν να περικόψουν ανούσια και δαπανηρά προγράμματα της ΕΡΤ ή να συγχωνεύσουν τη ΝΕΤ με την ΕΤ1, επιθυμούν να κλείσουν το κανάλι της Βουλής;
(Δεν εναφέρομαι στους υπεράριθμους υπαλλήλους και τις απολαβές των βουλευτών και των υπαλλήλων της Βουλής που είναι όντως προκλητικές).

1. Μήπως γιατί πρέπει να διαμεσολαβεί ο καναλάρχης με την κομματική επετηρίδα που έχει παραλάβει και να ορίζει την δημόσια αντζέντα κατά το δοκούν;

2. Μήπως για να πάψει να έχει τη δυνατοτητα να παρακολουθεί ο πολίτης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ τις εργασίες της Βουλής πχ των ειδικών επιτροπών (βλ. επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, που είναι επίκαιρες οι εργασίες της).
3. Μήπως για να αναδεικνύονται συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί βουλευτές, πάλι από την κομματική επετηρίδα;

Αν ισχύει αυτή η σκέψη τότε εμφανώς καραδοκούν να σβηστούν τα ελάχιστα ίχνη δημοκρατικότητας αυτής της πολιτειακής τάξης αξιοποιώντας προσχηματικούς λόγους και είναι κρίμα.