Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ο Γ.Κοντογιώργης στον Αντέννα τ/ο, 8.1.2013. Η λίστα Λαγκάρντ, ο Παπακωνσταντινου και η φοροδιαφυγή.




by LoMak62




Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 8.1.2013.

6 σχόλια:

Temp Name είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ορσαλία Συντελή είπε...

Δεν ειναι δυνατο να αναρωτιομαστε ποια ειναι ουσια του δημοκρατικου πολιτευματος και να αγνοουμε οτι κυριο χαρακτηριστικο αυτου ειναι το Ελεγχειν και το Ευθυνειν. Σε καμια περιπτωση η ανοησια του δημοσιογραφου στα παραθυρα της τηλεορασης δεν πρεπει να μας αποπροσασνατολισει οσο κι αν εχουμε παρα φυση εθιστει στις εκδηλωσεις τις πολιτικες της τηλεοπτικης δικατατοριας που βιωνουμε.
Επισης ο πολιτικος ειναι δυνατο να ελεγχθει μονο για τις πραξεις που σχετιζονται με την ασκηση του καθηκοντος που εκ της πολιτειας του εχει σαφως ανατεθει.Αρκει να ξερουμε πως αυτο οριοθετειται ουσιαστικα και τυπικα. Ξερουμε ολοι καλα οτι δεν καταδικαζεται ενας καθηγητης σχολειου οταν βριζει στο σπιτι του το παιδι του με ακατανομαστε φρασεις αλλα μονο οταν μεσα στο σχολειο δειξει τετοια συμπεριφορα κατα τη διαρκεια των μαθηματων.
Επομενως δεν ειναι δυνατο να μετατραπει η ιδιωτικη εριδα ενος πολιτικου με την αρραβωνιαστικια του που οδηγει σε καταδικη του για καποια πραξη του σε βαρος του προσωπου της η της περιουσιας της σε πολιτικο αδικημα. Αλλο τωρα εαν ο λαος θελησει να διακρινει εξ αυτου του λογου την ελλειψη αξιακου συστηματος στην προσωπικοτητα του πολιτικου και να αποφυγει στις επομενες εκλογες να τον τιμησει με την ψηφο του. Αυτο εχει να κανει με τις αξιες και τις ευαισθησιες που χαρακτηριζουν μια κοινωνια οχι με την τιμωρια. Ομως μια κοινωνια χωρις αυξημενα αντανακλαστικα και με διαγραμμενο στο μεγαλυτερο μερος του του δεοντος να υφισταται αξιακου συστηματος δεν θα αντιδρασει καν Ετσι χρονια τωρα οι Ακηδες παραβιαζαν το νομο επισημα μεσα στα γραφεια τους τα πολτικα οπου ο κοσμος περιμενε στις αιθουσες αναμονης για να παραβιαστει με τη δικη τους προτροπη κι εντολη ο νομος. Μετα στελναν τα κρασια και τα καλαθια ως ευχαραιστηριο της εκδουλευσης αυτης. Και δεν προκειται μονο για το γραφειον του Ακη που ειναι φυλακη προς το παρον αλλα και γι αλλα γραφεια αλλων λαμπρων αστερων της κοιμματοκρατιας που καναν το ιδιο ακριβως πραγμα με την προτροπη τη συναινεση και την ανοχη του λαου αυτου. Επομενως δεν περμενω θαυματα οσον αφορα την ευαισθησια του κοινωνικου συνολου, τουλαχιστον με τα σημερινα δεδομενα. Αρα να μην ανησυχει ο πολιτικος του παραδειγματος σας αν πραξει καποιο αδικημα σχετικο με τον ιδιωτικο του βιο κανεις δεν θα το προσεξει.
Εχουμε ηδη ζωντανα πραδειγματα τεοιων προσωπων που βρισκονται ακομη στο προσκηνιον.

Ανώνυμος είπε...

Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριζε ότι δε σας γνώριζε, ούτε καν σας είχε ακουστά.

Μπορώ να θέσω ένα αφελές ερώτημα;

Για να διοριστώ ως υπάλληλος στο κράτος, (όχι να γίνω υπουργός, βουλευτής, γενικός γραμματέας)εξετάζομαι ως προς τη γνώση της πολιτικής ιστορίας, των πολιτικών θεσμών, της πολιτικής οικονομίας και της διοικητικής επιστήμης.
ΟΦΕΙΛΩ να έχω ακουστά κάποιον ... κύριο Κοντογιώργη, ειδάλλως θα είμαι απλά ένας άνθρωπος με άγνοια γύρω από την πολιτική επιστήμη.

Ερώτηση λοιπόν:
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου, για να ανέλθει στο αξίωμα του προϊσταμένου ενός τομέα της δημόσιας πολιτικής (οικονομία, περιβάλλον), δεν έδωσε ΠΟΤΕ' του εξετάσεις;
Δεν παρέδωσε μια ερευνητική εργασία, δεν έκανε αυτό που λέμε "αναφορά" σε πρόσωπα που να υποστηρίζουν επιστημονικά την πρότασή του;
Πως διοίκησε σε τόσο υψηλό επίπεδο χωρίς να διαθέτει αυτή τη στοιχειώδη κατάρτιση;
Τους τοποθετούν απευθείας από τους κομματικούς σωλήνες στα υπουργεία, έτσι απλά;

Αλλά και υπουργός να μην ήταν...
Σαν βουλευτής, επιτρέπεται να μην έπιασε ένα Σ-Κ στα χέρια του, ένα βιβλίο να ενημερωθεί για τη λειτουργία του πολιτεύματος, τη δομή του πολιτικού συστήματος, την ιστορία των πολιτικών ιδεών, την ελληνική πολιτική ιστορία, το ρόλο του κοινοβουλίου;

Που ζουν όλοι αυτοί;

Και πως γίνεται να διαχειρίστηκε την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που βιώνει η μεταπολιτευτική Ελλάδα, ένας τόσο μέτριος άνθρωπος;

Ορσαλία Συντελή είπε...

Ο/Η Ορσαλία Συντελή είπε...

Το ερώτημα σας είναι εύλογο σε μια άλλη διάσταση σε μια άλλη πολιτεία Για την Ελλάδα του σήμερα που βιώνει τη δυναστική κομματοκρατια και δεν είχε ποτέ δικαίωμα επιλογής ακούγεται αφελές και συνοδεύεται ηχητικά από τα εκκωφαντικά γέλια πολιτικών όπως του Πάγκαλου.
Το πολιτικό προσωπικό της χώρας μετά την εκδίωξη του Οθωνα υπακούει σε συντάγματα και νόμος που είναι μετεξέλιξη των ξενόφερτων τοιούτων και φυσικά επιλέγονται όλοι τους από ένα περιορισμένο αριθμό οικογενειών που είναι κανονισμένο να άρχουν εδώ μέσα προς εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων μετα και την απομάκρυνση του γερμανού πρώτου βασιλιά μας
Όλο αυτό το εγχώριο πολιτειακό μοντέλο ήταν φυσικό να μη δώσει στην κοινωνία το δικαίωμα να αυτοργανωθει αλλά να την εγκιβωτίσει στην ιδιωτεία. Χωρίς αυτή την κατάσταση η Ελλάδα θα είχε ξεφύγει του έλεγχου των ξένων συμφερόντων. Ξέρει ο Γερμανός της τότε Σιγκερ και νυν Ζήμενς για παράδειγμα ότι για μπίζνες θα βρει το γόνο της οικογένειας Παπακωνσταντίνου Παπανδρέου Ράλλη Μητσοτάκη ( Βενιζέλου) και τελευταία κι ετσιθελικά του κου Τουρκογλου ο οποίος για να πάρει το χρίσμα έγινε Βενιζέλος έτσι ώστε οι ξένοι μας να μην τα χάσουν να μη μπερδευτούν με τα ονόματα. Ξέρετε οι ξένοι παράγοντες έχουν εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μην μπορούν να δράσουν σε άγνωστα νερά δεν τους αρέσουν οι αλλαγές και οι εκπλήξεις.
Όλο αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να εργαστούν όλοι οι ανωτέρω στη δημιουργία των πολιτικώς εξαρτημένων αντανακλαστικών των πολιτών και στη δημιουργία ενός εκπαιδευτικού συστήματος και μιας πολιτικής επιστήμης συγκεκριμένης εμβελείας και δυναμικής Δηλαδή οι φοιτητές στη Νομική της Θεσσαλονίκης δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί ο συνταγματολόγος τους δεν τους είπε ότι το αρθ 86 Σ παραβιάζει τη βασική αρχή της ύπαρξης ενός δημοκρατικού συντάγματος ήτοι την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών ,άρα πρόκειται για ένα νόθας δημοκρατικότητας κείμενο που φτιάχτηκε τελικά μετά τις σοβαρές παρεμβάσεις και του Προκόπη και του Βαγγελη ,σαν το κοστούμι το δικό τους και του υπόλοιπου επίορκου πολιτικού προσωπικού αυτού του τόπου που μας εβαλαν στο ΔΝΤ και παρεδωσαν την Εθνικη κυριαρχια σε δανειστες για ένα χρεος κατασκευασμενο ειδικα .
Εάν τώρα θελήσετε να πάτε σε μια άλλη χώρα να πούμε στη Γαλλία εκεί θα δείτε ότι οι πολιτικοί έχουν τουλάχιστον τηρήσει τα προσχήματα έχουν όλοι περάσει από ινστιτούτα πολιτικών επιστήμων και την περίφημη σχολή δημόσιας διοίκησης, ένα χαλεπό κακέκτυπο της οποίας δημιούργησαν εδώ μέσα που λειτούργησε κατά τα πρότυπα και τις ανάγκες της κομμαματοκρατίας και ο νοών νοείτω.
Άλλο οι χώρες οι ισχυρές που κρατούν σημαντικά προσχήματα στην αξιοκρατική επιλογή του πολιτικού προσωπικού, άλλο τα ελεγχόμενα προτεκτοράτα που είναι εθισμένα στη διαπλοκή και στην αναξιοκρατία όπως το δικο μας.

12 Ιανουαρίου 2013 11:08 π.μ.

Temp Name είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ορσαλία Συντελή είπε...

Eάν δεχτώ το παγκόσμιο δίκτυο ελέγχου και οργάνωσης των πάντων, ως το απότοκο της συνεργασίας μυστικών-μυστικιστικών οργανώσεων και αγνοήσω το ισχυρότερο δίκτυο όλων, δηλαδή τη διαδικασία του κεφαλαίου, κινδυνεύω έκτος από ανακόλουθη να καταλήξω σε παραίτηση και δικαιολόγηση της αδρανείας των συμπολιτών μου ,σε όσα οι παγκόσμιοι συνωμότες πράττουν σε βάρος της χώρας μου.
Το άγνωστο δίκτυο των οργανώσεων και η απειλή που μπορεί να εγκυμονεί ένα τέτοιο δίκτυο, όχι μόνο δε βοήθα στην αυτοοργάνωση της κοινωνίας, αλλά την αποτρέπει αφού οδηγεί στη μοιρολατρική αποδοχή και παραίτηση από κάθε δράση.
Επομένως όσοι προσπαθούν μας πείσουν ότι μας κυβερνούν οι ανωτέρω λέσχες έχουν πετύχει να μας χειραγωγήσουν και να μας ελέγχουν απόλυτα. Τέτοια παιχνίδια κοινωνικής μηχανικής ομολογώ είναι εξαιρετικά στη σύλληψη τους γιατί απλούστατα βασίζονται στη μελέτη της ανθρώπινης φύσης.
Έκτος αν είναι μάγοι , όσοι επιλέγονται και μετέχουν σε τέτοια δίκτυα , οπότε οι αδαείς πολίτες δέχονται ότι είναι εντελώς αδύνατο να τους πολεμήσουν και περιμένουν μοιρολατρικά τη δευτέρα παρουσία για να σωθούν .

Βέβαια είδα μέσα στο διαδίκτυο και μερικούς που συνδέουν αυτές τις οργανώσεις με τους εξωγήινους ,που επέλεξαν τον περιούσιο λαό για να τον χρησιμοποιήσουν σε βάρος του πλανήτη ολοκλήρου, αφού κατακτήθηκε πρώτα ολόκληρη η Αμερική από αυτούς .
Οι μη μηνυμένοι είναι τα πειραματόζωα των εξωγήινων! Αυτό φυσικά αποενοχοποιεί την ανθρώπινη φύση και απληστία που κινεί τη διαδικασία του κεφαλαίου παγκοσμίως.
Το ότι το ντοκιμαντέρ το έδειξε η κρατική τηλεόραση, μου δημιουργεί υποψίες, καθόσον όπως και να το κάνουμε η πλύση του εγκεφάλου και η χειραγώγηση γίνεται κατά κύριο λόγο μέσα από την τηλεόραση και δη την κρατική.

Με λίγα λογία τα δίκτυα σπάνε και η παντοδυναμία τους αντιμετωπίζεται με τη δημιουργία άλλων δικτύων ισχυρότερων, αρκεί οι άνθρωποι που τα δημιουργούν να είναι εξοπλισμένοι νοητικά .
Γι αυτό θεωρώ ότι το έργο του καθηγητή Κοντογιώργη έχει αξία γιατί είναι η εναλλακτική πρόταση στην αρρώστια των σύγχρονων κοινωνιών