Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η σημειολογία της Μεταπολίτευσης: Από την κομματοκρατία των συγκατανευσιφάγων στο εγχείρημα του εκφαυλισμού της κοινωνίας και της εκμηδένισης των συλλογικών της αντιστάσεων




by LoMak62



Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Γεγονός" της ΕΤ-3, στις 16.11.12.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θέμα: "ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑΛΑΣ"

Αναρωτιέμαι πόσες τέτοιες παγαποντιές έχουν γίνει διαχρονικά και δεν τις γνωρίζουμε ακόμα...
Πόσοι μέτριοι παλαίμαχοι, έχουν βολευτεί στο δημόσιο, περιπτώσεις υποδεέστερης αθλητικής ικανότητας από Φασούλα και Σιγάλα, μιλάμε για απλά καλούς ή μέτριους παλαίμαχους παίχτες περασμένων δεκαετιών που "τρούπωσαν" σωρηδόν και οι νέοι επιστήμονες παρακαλάνε για καμια΄σύμβαση του ΟΑΕΔ, που και εκεί πάρτι γίνεται.
Τέλος πάντων...
Η αλητεία του κομματικού -όχι πολιτικού, δεν θεωρώ πολιτικούς τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Κουβέλη,- συστήματος, δίνει τα ρέστα της!
Αν δεν ανήκεις σε κομματική νεολαία ή δεν είσαι παλαίμαχος ή ανηψιός ή στενότατος φίλος πολιτικάντη, να γνωρίζεις εκ των προτέρων προθεσμίες, όρους, όρια, προϋποθέσεις των προκηρύξεων,μόνο από τρομερή σπόντα και τύχη απασχολείσαι στη δημόσια διοίκηση.

Τις πανελλήνιες εξετάσεις,το μόνο αντικειμενικό θεσμό, τις ισοπεδώνουν με την κολλεγιοποίηση της παιδείας, την ταύτιση του πτυχίου των κολλεγίων που σπούδασαν οι κομματαρχαίοι, με αυτό των κρατικών ιδρυμάτων που μπήκαν οι νέοι με πανελλήνιες και το μόνο που έχει μείνει αδιάβλητο στο δημόσιο -καθώς το ασεπ χειραγωγείται, δυστυχώς-, είναι γραπτοί διαγωνισμοί ανάπτυξης, αλλά και αυτοί για πόσο ακόμα;