Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γ. Κοντογιώργης - Παρέμβαση στο Πρωινό ΑΝΤ1 - 1.10.2012


Οι εξελίξεις στο ελληνικό πρόβλημα 
Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη στην εκπομπή "Πρωινό ΑΝΤ1", στις 1.10.2012.

7 σχόλια:

Κατερίνα είπε...

Θυμάμαι κάποτε σε μία διαδικτυακή μου συζήτηση με κάποιον,εντελώς τυχαία,είχα χρησιμοποιήσει το παράδειγμα που αναφέρατε με τον δανειολήπτη και την τράπεζα.Πώς είναι δυνατόν,να δανείζεται κάποιος χρήματα και μετα η τράπεζα να έρχεται στο σπίτι του και να του κάνει κουμάντο στο πώς θα ζήσει.Ειχα χαρακτηριστεί τότε γραφική.
καταντήσαμε πλέον,η αλήθεια να είναι λαικισμοί,και η ανικανότητα ευφυία...

Kατερίνα είπε...

Απορώ πώς ανεχόμαστε,όχι μόνο να δρουν ανεξέλεγχτοι,αλλά και να εκδίδουν και βιβλία με τα κατορθώματά τους...Από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα,πήγαμε στον Πάγκαλο και τον Ρουμελιώτη...

Ανώνυμος είπε...

εγώ πάλι δεν αντιλαμβάνομαι τι δουλειά έχει ο κ.καθηγητής μέσα σε όλο αυτό τον οχετό. Μια χάβρα!
Ήθελα να ακούσω τον Κοντογιώργη και με πόνεσε το κεφάλι μου.
Οι εκπομπές αυτές δεν γίνονται για να βγει ένα συμπέρασμα αλλά για να απασχολούν τους μοναχικούς συνταξιούχους.
Κατά τη γνώμη μου ο Κοντογιώργης δεν έχει θέση ανάμεσα σε μαϊντανούς ούτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ''πουλήσει'' ο αντ1 σερβιέτες και τραπεζικά δάνεια.
Αν όντως τον θέλετε και δεν τον χρησιμοποιείτε, καλέστε τον ΜΟΝΟ του.

Κατερίνα είπε...

Όταν ειναι καλεσμένος ο καθηγητής,την εκπομπή δεν την παρακολουθούν μόνο συνταξιούχοι...
και προφανώς πρέπει να υπάρξει ένας ισχυρός αντίλογος απέναντι στη δική τους υποκρισία.

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτος ο Κοκκόρης ο οποίος συμπεριφέρεται σαν το κοκκόρι...Δεν το πήρε προσωπικά, απλά τον συνέφερε να προσποιηθεί τον προσβεβλημμένο για να αποφύγει κάποια ουσιαστική απάντηση. Από την άλλη χαράς την υπομονή του κ. Καθηγητή. Το πιο τραγικό σημείο του video είναι τα τελευταία δευτερόλεπτα...

<< Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς...δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε...>>

Ε ρε κουτόχορτο που θα ταΐσουν τον κοσμάκη...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά, αν και δεν είναι του χαρακτήρα μου, να εκθειάζω, γνωρίζω ότι είστε ένας άνθρωπος αρκετά ταπεινός και πνευματικά ευφυής, οπότε δεν θεωρώ ότι δε σας κάνω κακό με το εγκώμιο μου.

Πραγματικά η ειλικρίνειά σας και οι στοχευμένες παρεμβάσεις σας στο δημόσιο λόγο είναι αφοπλιστικές!

Λυπάμαι που δεν ήμουν στο Πάντειο Παν/μιο αλλά στο πολιτικό τμήμα της νομικής σχολής και δεν είχα τη δυνατότητα να σας έχω καθηγητή.

Από τα ιδρυτικά μέλη της ελληνικής εταιρείας πολιτικής επιστήμης, με διεθνή αναγνώριση και συγγραφικό έργο, που αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε σοβαρό μελετητή, μια σύγχρονη και εμβληματική φιγούρα της πολιτικής επιστήμης, πάντα ενοχλεί όταν βρίσκεται στο προσκήνιο και καταθέτει δημόσια τη πρότασή του, ως οφείλει άλλωστε να πράττει.

Είναι ενδεικτικό του ότι είστε αστράτευτος επιστήμων το γεγονός, πως δεχθήκατε πυρά από δυο διορισμένα κομματικά στελέχη.

Επαναδιατυπώνω μια φράση σας "επί των τύπων των ήλων":

«Η μισή Ελλάδα έχει ένσημα και το ερώτημα είναι ρητορικό. Γιατί είστε εσείς στη θέση του Γ.Γ ενός υπουργείου για την οποία ο κύριος Ρομπόλης είναι αρμοδιότερος να είναι».

Κύριε Καθηγητά, ο λόγος σας συνιστά την πλέον επαναστατική πράξη που λαμβάνει χώρα στις μέρες μας:
Την επανάσταση του αυτονόητου!

Σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ συνάμα!

Αρκετά ανεχθήκαμε ως μέλη πολιτικής κοινωνίας τον κεκαλυμμένο λαϊκισμό και τον υπερ-πατριωτισμό του μάρκετινγκ.

Κωνσταντίνος είπε...

κ Καθηγητά, πόσο επίκαιρη, χρήσιμη και δυνατή, θα ήταν μια επανάληψη της 3ης Σεπτεμβρίου, όταν και με την παρουσία του στρατού θεμελιώθηκε το τωρινό, έστω, Σύνταγμα;