Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο Γ. Κοντογιώργης μιλάει εφ' όλης της ύλης


Ο Γ.Κοντογιώργης μιλάει εφ'όλης της ύλης, για την φύση και την ιστορία του ελληνικού κράτους, τη δημοκρατία, την ελευθερία, την αντιπροσώπευση, για την λεηλατική κομματοκρατία και τη δυναστική λειτουργία του ελληνικού πολιτικού συστήματος και κράτους. Αναφέρεται επίσης για τον χαρακτήρα της ευρωπαϊκής και της δυτικής κρίσης, την οποία αντιδιαστέλει, ως προς τα παραγωγικά της αίτια, από την ελληνική κρίση. Επισημαίνει ότι, για πρώτη φορά, στο άμεσο μέλλον η ελληνική κοινωνία και η Δύση θα συναντηθούν στη βάση ενός κοινού προτάγματος για την έξοδο από την κρίση, που θα συμπυκνώνει η μετάβαση σε ένα αντιπροσωπευτικό πολιτικό σύστημα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποτε κυριε καθηγητα θα βγαλετε τον Β τομο του Ελληνικου Κοσμοσυστηματος.τον Α τομο τον διαβασα ακουγοντας Bathory και πολυ ροκ,γιατι οντως ηταν ροκ η προταση σας.

αδημονω

Δημητρης

spyro είπε...

J'ai écouté toute l'émission avec un très grand intérêt. Bravo! j'ai particulièrement apprécié votre équilibre théorique et pragmatique qui tient compte du patrimoine culturel immatériel cf notionnel grec.

Bien à vous
Maria Spyropoulou
Docteur en Sciences du Langage