Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος.

Ο Γ.Κοντογιώργης στον Σκάι, 3/3/2012


Πηγή: LoMak

Στο πλαίσιο της εκπομπής "Καλημέρα ΣΚΑΪ", στις 3.3.2012, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης μίλησε για το ελληνικό πρόβλημα, με αφορμή το νέο του βιβλίο "Κομματοκρατία και δυναστικό κράτος", Εκδόσεις Πατάκη, 2012.

1 σχόλιο:

Γιώργος Ριμπαρίτης είπε...

Στην εποχή της κοινωνικής παρακμής που διανύομε, στην εποχή που οι λέξεις και έννοιές τους χάσαν την αξία τους, ο κ. Κοντογιώργης, αποτελεί δύναμη και κατευθυντήρια πυξίδα για την πατρίδα μας.

Οι επιστημονικές και τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του, πρέπει και γίνεται επιτακτική ανάγκη να γίνουν γνωστές σε μια αποχαυνωμένη κοινωνία, ώστε από τέτοια που είναι, να μετατραπεί σε κοινωνία των πολιτών.

Μην ξεχνάμε ότι η πατρίδα πάσχει πλέον από πολίτες, που δύσκολα κατανοούν την έννοια της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Καταντήσαμε κομματοκόσιτα και άβουλα όντα με περιορισμένο εύρος σκέψης.

Οι εύστοχες από απ' οποιαδήποτε σκοπιά θέσεις του Δάσκαλου Κοντογιώργη, φαντάζουν δύσκολο εγχείρημα στη παρούσα φάση, μιας και χρειάζεται απαραίτητα να προηγηθεί μια παιδαγωγική επανάσταση, με έμμεσα αποτελέσματα.

Ο προβληματισμός που τίθεται επί τάπητος είναι: υπάρχει πολιτική λύση στη παρούσα ιστορική φάση, με δεδομένο την έλλειψη πολιτικής συνείδησης;

Κλείνοντας, να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Δάσκαλο Κοντογιώργη, που στο πρόσωπό και στις θέσεις του, ανάβει φάρο τρανό, φάρο ουσίας και ελπίδας για την πατρίδα μας.

Δάσκαλε σου εύχομαι καλή δύναμη και καλή Πατρίδα.
Από τα ελεύθερα προς το παρόν βουνά της πατρίδας μας